Mersin’de ‘Dünya Bisiklet Günü’ etkinliği

Mersin’de ‘Dünya Bisiklet Günü’ etkinliği

GÜNDEM 5.06.2025 11:16:40 0
Mersin’de ‘Dünya Bisiklet Günü’ etkinliği
Mersin’de ‘Dünya Bisiklet Günü’ renkli etkinlikle kutlandı. Akdeniz sahilinde düzenlenen bisiklet turunda kadınlardan çocuklara çok sayıda vatandaş pedal çevirirken, keyifli ve hareketli bir gün yaşandı.
Mersin’de bisiklet kullanımını artırarak hem vatandaşların, hem de çevrenin sağlığını önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla bisiklet severler, ‘3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde de Akdeniz sahilinde pedalları çevirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının, ’Dünya Bisiklet Günü’ndeki organizasyonunda bir araya gelen Mersinli bisiklet tutkunları, eşsiz sahil manzarasının tadını çıkarırken, bisiklet meraklıları da renkli bisiklet turunu izledi.

"Çevre ve sağlık sorunlarının çözümünde bisiklet bizim için çok önemli"
Bisiklet tutkunlarıyla her zaman bir araya geldiklerini söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, "Etkinlikte belediyemizin yaptığı bisiklet yolunu kullandık, çok keyifliydi. Kadın özgürlüğünde, çevre ve sağlık sorunlarının çözümünde bisiklet bizim için çok önemli ve gerekli bir araç. Bunu değerlendirmek ve Mersin’de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Çocukların okula, vatandaşlarımızın da işlerine giderken ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmasını teşvik eden çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
Güvenli bisiklet kullanımı için eğitimlerin de olacağını belirten ve Büyükşehir Belediyesi bisiklet yollarını daha da uzatmak için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Dokucu, "Bisiklet yollarının geniş bir ağ olarak artırılmasını istiyoruz. Kullanımının da yaygınlaşması gerekiyor. Bisiklet kullanıcı sayısının artması; trafik sıkışıklığına, çevre sorunlarına, iklim krizine çözüm olacak. Bisiklet ayrıca sosyalleşmek için de çok hesaplı bir araç. Hem kadınların hem çocukların sosyalleşmesinde bisikleti bir araç olarak görüyoruz. Vatandaşların bisiklet kullanımlarını artırarak, Mersin’i bisiklet şehri yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Katılımcılar, tertemiz ve masmavi Akdeniz sahilinde pedalları çevirdi
Mersin’de bisiklet yollarının çok güzel olduğunu söyleyen Mersin Bisiklet Dostları Grubu (MERBİDOS) Kurucusu Hüsniye Tekin, "Bisiklet severlerin, herkesin bir araya gelmesi için gerçekten çok güzel bir gün. Kadın-erkek bütün bisiklet severler burada. Gelmek isteyen herkesi başka etkinliklere de bekliyoruz. Dünya Bisiklet Günümüz kutlu olsun" dedi.

İskenderun’da asayiş operasyonu; 5 gözaltı

Hatay’daki göçükte hayatını kaybeden işçilerin kimlikleri belli oldu

Dörtyol’da hapis cezasıyla aranan 4 kişi yakalandı

Adana’daki orman yangınına 12 helikopter ve 2 uçakla havadan müdahale

Teslim edilen deprem konutu sayısı 250 bini aştı

Mersin Erdemli’de gençlere unutulmaz karne hediyesi

Yalnız yaşayan şahıs evinde ölü bulundu

Adana’da uçağın suya düşme anı kamerada

Adana’da düşen uçaktaki 2 pilot kurtarıldı

Osmaniye’de silahlı kavga: 2 yaralı

Mersin’de üniversiteli gencin ölümünden sorumlu tutulan doktor tutuklandı

Adana’da orman yangını

Adana’da yangın söndürme uçağı düştü

Park halindeki otomobil yandı

Seyir halinde yanan araç hurdaya döndü

Hatay’da atık su alt yapı çalışmaları sırasında göçük: 2 işçi öldü

"Verimli bir tatil için çocuklara rehber olacak öneriler"

Kahramanmaraş kene tehdidine karşı ekipler sahada

Onikişubat Belediyesinin gündüz bakımevinde ilk mezuniyet heyecanı

Bataklığa saplanan 6 inek kurtarıldı

Mersin’de okul yaptıran hayırseverlere plaket takdim edildi

Adana’da gazetecinin otomobilinin kapıları çalındı: O anlar kamerada

Anamurlu hacılar yurda döndü

Mersin’de din görevlileri arası yarışmalarda dereceler belli oldu

Minibüsü tıka basa göçmen dolduran şahıslar, yakayı ele verdi

Mersin ve Hatay, ’Kardeş Kent Konseyi’ oldu

Klikya Yolu Tanıtım Yürüyüşleri sürüyor

Antakya Belediyesi’nin inşa ettiği çok amaçlı salon hizmete açıldı

Kadınlar üretmeye, Mersin güçlenmeye devam ediyor

Doç Dr. Aktaş: "Sıcak çarpmasına karşı günde en az 2 litre su için"

Yükleniyor