Mersin’de 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği

Mersin’de 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği

GÜNDEM 12.06.2025 12:21:41 0
Mersin’de 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği
Mersin Büyükşehir Belediyesinin, yaklaşık 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği verdiği bildirildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 10 bin 298 öğrenciye toplam 88 milyon TL ödeme yapılırken, 2022’den bu yana gerçekleştirilen destek 205 milyon TL’ye ulaştı.
Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde üniversitelerde eğitim alan gençlere verdiği desteğini her geçen yıl daha da büyüterek sürdürdüğü belirtildi.Devlet üniversitelerine yerleşen ya da vakıf üniversitelerine tam burslu kabul edilen ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilere eğitim hayatlarının ilk yılında öğrenim desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan öğrencilerin motivasyonunu artırmayı hedeflerken, diğer yandan ailelerin ekonomik yükünü bir nebze olsa hafifletmeyi amaçlıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen öğrenim desteği 2022 yılından itibaren yeniden düzenlenerek daha adil bir yapıya kavuşturulurken, Büyükşehir Belediyesinin öğrenim desteğinden bugüne kadar 55 bin 455 öğrenci faydalandı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ise 10 bin 298 öğrenciye 5 taksit halinde toplam 88 milyon TL ödeme yapıldı. Öğrenim desteğinin başladığı günden bu yana toplam destek miktarı 205 milyon TL’ye ulaştı.

"55 bin 455 öğrencimiz bu destekten faydalandı"
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Öğrenim yardımlarının bu yıl da öğrencilerin hesaplarına yatırıldığını ifade eden Yaldırım, "Bu desteğimizi 2022 yılından bu yana 2, 4, 5 ve 6 yıllık fakülteleri kazanan öğrencilerimize kademeli şekilde sürdürüyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 2 yıllık öğrencilerimize 5 bin, 4 yıllık öğrencilerimize 10 bin, 5 yıllık öğrencilerimize 12 bin 500 ve 6 yıllık fakülteleri kazanan öğrencilerimize 15 bin lira öğrenim desteği verdik. Bugüne kadar 55 bin 455 öğrencimiz bu destekten faydalandı. Öğrenim yardımları yapmaya başladığımız günden bu yana toplam 205 milyon lira gibi bir rakamla öğrencilerimize destek olduk" dedi.

Tarsus’ta kaza yapan elyaf yüklü tır alev alev yandı

Şehit Uzman Çavuş Çakır, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı

Kozan’da yayla şenlikleri başlıyor

Kahramanmaraş’ta apartman yangını

Mersin’deki orman yangınında jandarma ekipleri aktif rol aldı

Adana’da orman yangınına sebep olan 3 kişi İHA sayesinde yakalandı

Kırmızı ışıkta sürücülere korku salan şüpheliler yakalandı

Freni patlayan vinç iki aracı biçerek uçuruma yuvarlandı: 2 ağır yaralı

Otoyol jandarmasından sivil trafik denetimi

Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Gazze’ye çizimli destek

Mersin’de yola fırlayan çocuğa motosikletler çarptı

Cam silerek korku salan 387 kişiye 544 bin TL ceza

Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Mersin’de anne-kızı öldüren zanlı tutuklandı

Park halindeyken yanmaya başlayan elektrikli araçtaki yangın, 2 saat boyunca söndürülemedi

Adana’da binlerce kilo paça ele geçirildi

Antakya’ya kazandırılan İmam Hatip Lisesi inşaatında sona yaklaşıldı

Başkan Seçer: "Gençler, hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için sizleri Mersin’e bekliyoruz"

Mersin’de gemi kaynaklı deniz kirliliğine 300 milyon TL ceza kesildi

Denizde bulunan teknenin sahibi aranıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucuya 3 tutuklama

15 yaşındaki genç, limonata satarak hayaline yürüyor

Sıcak havalarda havyanlar dev vantilatör ile serinliyor

Mersin Üniversitesi, kendi enerjisini üretiyor

Trafikte cam silen gençler artık zorla kapıları açıp para istiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Andırın’ın prestij caddesini yeniledi

Kavurucu sıcakta kadınların tandır başında zorlu mesaisi

Merhum Başkan Zeyrek’in ismi Defne’de yaşatılacak

Çukurova’da yeşil dönüşüme 50 milyon TL destek

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 ayda 4,5 milyon yolcuya hizmet verdi

Yükleniyor