Mersin’de 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği

Mersin’de 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği

GÜNDEM 12.06.2025 12:21:41 0
Mersin’de 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği
Mersin Büyükşehir Belediyesinin, yaklaşık 3 yılda 55 bin 455 öğrenciye eğitim desteği verdiği bildirildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 10 bin 298 öğrenciye toplam 88 milyon TL ödeme yapılırken, 2022’den bu yana gerçekleştirilen destek 205 milyon TL’ye ulaştı.
Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde üniversitelerde eğitim alan gençlere verdiği desteğini her geçen yıl daha da büyüterek sürdürdüğü belirtildi.Devlet üniversitelerine yerleşen ya da vakıf üniversitelerine tam burslu kabul edilen ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilere eğitim hayatlarının ilk yılında öğrenim desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan öğrencilerin motivasyonunu artırmayı hedeflerken, diğer yandan ailelerin ekonomik yükünü bir nebze olsa hafifletmeyi amaçlıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen öğrenim desteği 2022 yılından itibaren yeniden düzenlenerek daha adil bir yapıya kavuşturulurken, Büyükşehir Belediyesinin öğrenim desteğinden bugüne kadar 55 bin 455 öğrenci faydalandı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ise 10 bin 298 öğrenciye 5 taksit halinde toplam 88 milyon TL ödeme yapıldı. Öğrenim desteğinin başladığı günden bu yana toplam destek miktarı 205 milyon TL’ye ulaştı.

"55 bin 455 öğrencimiz bu destekten faydalandı"
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Öğrenim yardımlarının bu yıl da öğrencilerin hesaplarına yatırıldığını ifade eden Yaldırım, "Bu desteğimizi 2022 yılından bu yana 2, 4, 5 ve 6 yıllık fakülteleri kazanan öğrencilerimize kademeli şekilde sürdürüyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 2 yıllık öğrencilerimize 5 bin, 4 yıllık öğrencilerimize 10 bin, 5 yıllık öğrencilerimize 12 bin 500 ve 6 yıllık fakülteleri kazanan öğrencilerimize 15 bin lira öğrenim desteği verdik. Bugüne kadar 55 bin 455 öğrencimiz bu destekten faydalandı. Öğrenim yardımları yapmaya başladığımız günden bu yana toplam 205 milyon lira gibi bir rakamla öğrencilerimize destek olduk" dedi.

Reyhanlı’da inşa edilen Jandarma Ortaokulu’nun yapımında sona gelindi

Mersin’de çocuk işçiliğine karşı farkındalık semineri

TüvTürk muayene istasyonuna operasyon: 3 gözaltı

Uyuşturucu taciri 3 şüpheli tutuklandı

Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümünde şehitler unutulmadı

Osmaniye’de araçla çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

Seçer: "Mersin, dünyanın en saygın fırsatlar kenti"

Mersin’deki kedi popülasyonu kısırlaştırma merkezi ile dengeleniyor

Günün kahramanı taksici: Caddeyi geçip insanların üzerine giden otomobili durdurdu

İsrail’in İran’ı vurmasının ardından İncirlik Üssü’nde sessizlik hakim

Korku dolu anlar, apartman dairesi alevlere teslim oldu

ADASO Meclis Başkanı Uçurum: "İhracat Türkiye’nin en önemli çıkış kapısıdır"

İskenderun’da kaçak sigara ve nargile tütünü ele geçirildi

Dörtyol’da hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı

İskenderun’da silahlı yaralama olayının şüphelileri tutuklandı

Adana’da 16 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Adana’da torbacı operasyonu: 5 tutuklama

Tanınmamak için çarşafa girip hırsızlık yapan kadın tutuklandı

Çarpmayayım derken kaza yaptı: O anlar kamerada

Mahsur kalan kuş demir direk kesilerek kurtarıldı

Yılanların çiftleşme dansı kameraya yansıdı

Arsuz’da evin balkonunda yılan paniği

Altınözü’nde samanlık yangını

Adana Büyükşehir Belediyesi su aboneliği verdiği tesise yıkım kararı aldı

Otomobil kamyona çarptı, sürücü hayatını kaybetti

Otoyolda sürücü önce dövüldü sonra suyla ayıtılmaya çalışıldı: O anlar kamerada

Maske takıp sokakta cinayet işleyen şüpheliler yakalandı

Adana’da annesini katleden şüpheli tutuklandı

Öğrenciler atık malzemelerden tasarladıkları kıyafetlerle defile düzenledi

Kahramanmaraş’ta zeytinlik yangını

Yükleniyor