MAVİ VATAN'A 3 YENİ SAVAŞ GEMİSİ GELİYOR.

Türk savunma sanayisinin milli imkanlarla geliştirdiği ve yerli imkanların üst düzeyde kullanıldığı MİLGEM Projesi'nde 6, 7 ve 8'inci gemilerin ihale süreci başladı.

TEKNOLOJİ 22.12.2021 16:55:33 0
MAVİ VATAN

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 'Savunma sanayisinde tam bağımsız Türkiye' hedefiyle güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını en gelişmiş teknolojilerle karşılamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu çalışmalarda 'mavi vatan'ın da önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Demir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deniz gücünü artırmak için çok yönlü faaliyetler yürüttüklerini ifade etti.

İlk milli savaş gemisi MİLGEM Projesi kapsamında yüzde 100 yerli tasarıma sahip platformların Deniz Kuvvetlerinin kullanımına sunulduğuna işaret eden Demir, ADA sınıfı korvetlerin devamı niteliğindeki İ-Sınıfı fırkateynlerin ilki olan MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisinin inşa çalışmalarının ise devam ettiğini dile getirdi.

Demir, 'Yerli sanayi firmalarımız dünyada eşi benzeri olmayan gemileri bile rekabetçi maliyetlerle gerçekleştirecek imkan ve kabiliyete ulaşmış durumdadır. Bu güçle MİLGEM Projesi'nde önemli bir adım daha atıyoruz. 6, 7 ve 8'inci gemilerin ihale süreci başladı. Yerlilik oranı çok daha yüksek gemilerimizi en kısa sürede güvenlik güçlerinin kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Yeni gemilerimizde daha fazla yerli ve milli ekipman ve silah sistemlerimiz yer alacak. MİLGEM'ler donanmamızın dosta güven, düşmana korku salan duruşunu pekiştirecek.'

- Mavi vatanda vurucu güç olacaklar

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, MİLGEM 6, 7 ve 8'inci Gemilerin Tedariki Projesi'ne dair Teklife Çağrı Dosyası'nı yayımlayarak ihale sürecini başlattı.

Projeyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına keşif ve gözetleme, hedef tespit, teşhis ve tanıma, erken ihbar görevleri ile üs ve liman savunması, denizaltı savunma harbi, su üstü harbi, hava savunma harbi, amfibi harekat ve karakol faaliyetlerini icra edecek gemiler üretilecek.

Yeni MİLGEM'ler azami oranda yerli sanayi katılımıyla Türk donanmasına kazandırılacak.

Gemiler, geliştirme, iyileştirme, millileştirme, yerlileştirme ihtiyacı bulunan sistemler hariç MİLGEM 5'inci gemiye eş gemiler olacak.

Proje kapsamında yerli savunma sanayisinin geliştirilmesi ve desteklenmesi uhdesinde özel sektör tersanelerindeki harp gemisi inşası alanında gerekli bilgi birikimi, tecrübe ve altyapının artırılması hedefleniyor.

İhaleye katılacakların yurt içinde yerleşik tersaneye sahip olması ya da dizayn alt yüklenicisinin yurt içinde yerleşik bir tersane ile iş birliği yapması gerekiyor. İhale için ayrıca Başkanlık ile askeri su üstü platform tasarım/inşa projesi yürütmüş/yürütmekte olmak veya bu şartı yerine getiren şirketlerden müteşekkil olma şartı aranacak.

- MİLGEM Projesi

MİLGEM Ada Sınıfı Korvet Projesi kapsamında ilk gemi TCG Heybeliada 2011'de, ikinci gemi TCG Büyükada 2013'te, üçüncü gemi TCG Burgazada 2018'de, dördüncü gemi TCG Kınalıada ise 2019’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Projenin 5'inci gemisi, aynı zamanda Türkiye'nin ilk milli fırkateyni 'İstanbul'un inşa çalışmaları sürüyor.

Otomobil şarampole devrildi: 3 yaralı

Otomobilin mağazaya daldığı anlar kamerada

Yangında görev yapan gazetecilere, müdahele girişimi kameraya yansıdı

Yolun karşısına geçerken tırın çarptığı kadın hayatını kaybetti

Cani baba 12 yaşındaki kızını öldürdü, eşini ağır yaraladı

Otomobil mağazaya daldı, sürücü kazayı yara almadan atlattı

Mersin’de Jandarma Teşkilatı’nın 186. yılı törenle kutlandı

Kahramanmaraş’ta otomobil yayaya çarptı

Gönüllüler hasta ve yaşlı sokak hayvanları için koruma alanı yaptı

Mersin’de yaşlılara doğru solunumun önemi anlatıldı

Şehir Tiyatrosu perdelerini Erdemlili çocuklar için açtı

Kırıkhan’da tarlaya uçan kamyonetteki 2 kişi yaralandı

Kırıkhan’da ters dönen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Kadın hastalıklarına V-Notes tekniğiyle ameliyat

Adana’da iki ayrı kazada 2’si ağır 3 kişi yaralandı

Uyuşturucu ticaretinden 12 yıl ceza alan hükümlü yakalandı

Pamuk deposundaki yangın kontrol altına alındı:Son durum havadan görüntülendi

Depremden bu yana evlatlarından haber alamayan acılı baba: "3 babalar günü geçti ama hiçbir babalar gününde sevinemedim"

Pamuk deposundaki yangın devam ediyor, ekiplerin müdahalesi sürüyor

Adana’da 9 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirildi

Mersin’de pamuk fabrikası deposunda yangın, ekipler müdahale ediyor

Adana’da "sahte alıcı" çetesi çökertildi: 4 tutuklama

TESK bölge toplantılarının üçüncüsü Adana’da gerçekleştirildi

Gençleri sopayla dövdüğü iddia edilen şüpheli serbest kaldı

Yılanların dansı görüntülendi

Ameliyatla sağlığına kavuşacağını düşünen gence yapılan 20 saniyelik rahatlatan müdahale ilgi odağı oldu

Heyecanla yakaladığı 2 buçuk metrelik devasa köpek balığını denize bıraktı

Mersin’de uyuşturucu ile mücadele: 49 şüpheli tutuklandı

Anız yangını milyonluk tırı kül etti

Park halindeki minibüste ceset bulundu

Yükleniyor