Kendi hayvanlarına çobanlık yapan Hüseyin dede: "Hayvancılık el işinden çok güzeldir"

Kendi hayvanlarına çobanlık yapan Hüseyin dede: "Hayvancılık el işinden çok güzeldir"

GÜNDEM 27.05.2025 10:46:51 0
Kendi hayvanlarına çobanlık yapan Hüseyin dede:
Kahramanmaraş’ta 80 yaşındaki Hüseyin Yıldız, yıllara meydan okuyarak kendi hayvanlarının çobanlığını yapıyor. Sabahın erken saatlerinde koyunlarını alıp meraya çıkan Hüseyin dede, "Hayvanlarım hem geçim kaynağım hem dostum" diyerek yapanlar için çok güzel bir meslek olduğuna dikkat çekti.
Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Abbaslar Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Hüseyin Yıldız, ilerlemiş yaşına rağmen kendi hayvanlarının çobanlığını yapıyor. Küçükbaş hayvanlarını bölgedeki meralarda otlatan Yıldız, günlük yaşamını doğayla iç içe sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde koyunlarıyla birlikte meraya çıkan Yıldız, yıllardır bu işi severek yaptığını belirtti.
Ailesinin geçimini hayvancılıkla sağladığını ifade eden Yıldız, çoban tutmadığını ve gençlerin bu işi yapmak istemediğini söyledi. Yıldız, "Hayvancılıkla uğraşıyorum. Ata, dedem hayvancıydı, onlar rahmetli oldu ben devam ediyorum. Yaşım 80’dir ve bunların peşine düşerek hayatımı sürdürüyorum. Hem merakım hem de geçimim var. Biz kuzuları emziririz sonra kuzuları seçip koyunu sağıp peynir yaparız. Erkek kuzuları ya besler, ya da satarız, dişileri de damızlık ederiz" diye konuştu.

"Hayvancılık el işinden çok güzeldir"
Yaptığı işle ilgili bilgi veren Yıldız, "Hayvancılık çok güzel, meraklı olana el işinden çok güzeldir. Ben malımı, köpeğimi çobana teslim etmiyorum hayvanlarımı kendim güdüyorum. Artık çoban bulmak da çok zor. Gençler gidip şirketlerde çalışıyorlar. Çobanın maaşı fazla olduğundan ben de çoban tutamıyorum. 66 yıldan bu yana hayvanları güdüyorum. Ben bazen koyunlara sesleniyorum onlar da bana, ’aman ölme ölürsen bizi kaybederler’ diyorlar" şeklinde konuştu.
Bölgede hayvancılık yapanlardan Eyüp Dalgıç ise "Ben de çoban tutmadım, fiyatlar 50-60 bin lira diyorlar. Fiyatları iyi olmasına rağmen gençler bu işleri yadırgıyor" ifadelerini kullandı.

’Yörük Kadınının Sesiz Duygusal Mektubu Ala Çuval’ eski çırçır fabrikasında hayat buldu

Odasında başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu: Eşi ve iki oğlu gözaltında

Hatay’da tekstil fabrikasındaki yangın söndürüldü

Tekstil fabrikası alevlere teslim oldu

Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Mut Karacaoğlan ve Kayısı Festivali coşkulu başladı

Yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

Adana ilçelerinde tarım arazileri sular altında kaldı

Akdeniz Belediyesinin vezneleri hafta sonu da açık

Mersin’de ‘Halk Kart’ ödemeleri hesaplara yatırıldı

İskele halatı koptu, işçi ölümden döndü

Kozan’da kadınların el emekleri sergilendi

Depremde hasar gören 500 yıllık köprüde sona yaklaşıldı

Geben Vadisi milli park oldu

Deprem şehitleri için binlerce fidan toprakla buluştu

Tarihi kapalı çarşıda çalışmalar hızla sürüyor

Depremde ölenlerin altınlarını zimmetine geçiren eski polis hakkında dava açıldı

AOSB Başkanı Sütcü: "Adana, bu listenin çok daha fazlasını hak ediyor"

ATÜ Bilim Kafe etkinlikleri tarihi mekanda başladı

Adana’da 2,5 ton at eti ele geçirildi

Depremzede esnafın konteyneri soyuldu: 10 dakikada 500 bin TL’lik ürün gitti

Şaka gibi olay komedyenin başına geldi: Duvarı kırıldı tamirci göründü

Mersin’de hayırsever iş insanında eğitime okul desteği

Osmaniye’de kalp krizi sonucu vefat eden polis memuru için tören düzenlendi

Tarlada yaralı bulunan şahıs, hastanede hayatını kaybetti

Başkasına ateş etti, 16 yaşındaki kardeşini öldürdü

Osmaniye’de doktoru tehdit edip, sağlık merkezin camını kıran şüpheli gözaltında

Mersin’de çocuklara ’sıfır atık’ bilinci aşılanıyor

Müslümanlara yönelik mezalim, tarihi belgelerle sergileniyor

Yükleniyor