İngiltere’de deneyin bir parçası olarak çalışanlar, 4 gün işe gidecek

Dış Haberler 6.06.2022 14:00:12 0
İngiltere’de deneyin bir parçası olarak çalışanlar, 4 gün işe gidecek
Oxford ve Cambridge Üniversitelerinden bilim insanları öncülüğünde, dünyanın en büyük çalışma hayatı pilot deneyi bugün İngiltere’de başladı. 71 firmanın 3300’den fazla çalışanı, haftada sadece 4 gün çalışacak ve işe gelmedikleri günler maaşlarından kesilmeyecek. Bilim insanları ise çalışanların verimliliğini ile şirketlerin kar oranını ölçecek.
İngiltere’de farklı sektörlerde hizmet veren 71 firmanın 3300’den fazla çalışanı, verimliliğin ölçüleceği pilot deney kapsamında, maaşlarından kesilmeden haftada sadece 4 gün çalışacağı açıklandı. Finans şirketlerinden hazır yemek büfelerine kadar çok çeşitli sektörlerde hizmet veren kuruluşların katıldığı pilot deneyin, dünyanın en büyük çalışma hayatı deneyi olduğu ifade edildi.
STRES DÜZEYİ YÜZDE 45’TEN 38’E DÜŞTÜ
Bilim insanları, daha küçük çapta farklı ülkelerde de devam eden pilot deneyin temelinde çalışma hayatında ‘verimliliğin’ ölçüleceğini ifade etti. Pilot deney kapsamında ayrıca çalışanların hastalık izinleri, stres düzeyleri, fazla çalışma verimliliği gibi konular ölçülürken şirketler bazında ise masraf oranları ve kar marjları ölçüleceği vurgulandı. Daha önceki çalışma saatlerini azaltma pilot programlarında; çalışanların iş performansının arttığı, stres düzeylerinin yüzde 45’ten yüzde 38’e düştüğü ve iş hayatı-özel hayat dengelenmesinin sağlandığı belirtildi.
İş yerleri açısından maliyetlerin gözle görülür bir şekilde düştüğü, işten ayrılma oranlarının yine aynı şekilde azaldığı vurgulandı.
2 SAAT 53 DAKİAK GÜNLÜK VERİMLİ ÇALIŞMA ORANI
Bilim insanları tarafından daha önce yapılan ankete dayalı araştırma sonuçlarına göre, çalışanların iş yerinde günlük sadece 2 saat 53 dakika verimli çalıştığı ortaya koyuldu. Çalışanlar, 8 saatlik bir iş gününde; 44 dakika sosyal medyaya, 1 saat 5 dakika haber okumaya, 40 dakika meslektaşlarıyla sohbete, 17 dakika sıcak içecek ayırmaya, 23 dakika sigara molasına, 26 dakika ise iş aramaya ayırdıklarını belirtti.

Vali Köşker: "Kozan’ın turizmde çekim merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz"

Bakan Kurum: "Ağustos ayı içinde 300 bininci konutumuzun anahtarlarını da Malatya’mızda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslim edeceğiz"

Termosa zulaladığı uyuşturucuyu polis buldu, ’içiciyim’ savunması yaptı

Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İtfaiyeye ait su tankeri kontrolden çıktı, önce ağaca sonra elektrik direğine çarptı

Adana’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Keman sanatçısı Laçin Akyol’un ölümüne neden olan kazada yeniden keşif kararı

Sumbas’ta yapımı tamamlanan 27 köy evinin anahtar teslimi yapıldı

Yangından kaçan yaralı leylek koruma altına alındı

Adana’da faciadan dönüldü: 3 katlı apartmanın merdivenleri çöktü

Motosikletli saldırgan iş yerine kurşun yağdırıp kaçtı: O anlar kamerada

Şener, Iğdır Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

Yaz spor kursları ile Akdenizli çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Emzirme, meme ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyor

Doğan: "Mısır fiyatının açıklanması, üreticinin emeğini korumak için hayati önem taşımakta"

Mersin’de ’Halk Kart’ın temmuz ödemeleri yatırıldı

Mersin’de kadınlara iş hayatı için farkındalık eğitimi

Mersin’de özel bireyler için yaz boyu spor desteği

Mersin’de kaçak sigara operasyonu: 15 bin makaron ve 31 kilo tütün ele geçirildi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Kahramanmaraş’ta konargöçerler Ahır Dağı zirvesindeki yerlerini aldı

Çevreci çocuk sosyal medyada çöp toplama hareketiyle dikkat çekti

Hem deprem hem de sosyal konutlarda sona gelindi

Kahramanmaraş Büyükşehir’den ulaşım atağı

Depremde ağır hasar alan minarenin yerle bir olduğu anlar kameraya yansıdı

‘Abi’ diye seslenenler olsa da oto yıkamacı Gülcan, depremin yıkamadığı hayalleriyle ekmek parasını kazanıyor

Vinç kazasında 24 yaşındaki genç öldü

Serinyol ve Alahan’da afet konutları yükseliyor

Otobüs zeminine zulalanmış 990 kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Göletler çöple doldu, muhtar isyan etti: "Kirletecekseniz gelmeyin"

Yükleniyor