Hatay'da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri başladı

TEKNOLOJİ 14.10.2021 14:30:15 0
Hatay

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 3 gün sürecek olan 'Herod Bilim ile Aydınlanıyor' TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri başladı.
Antakya Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenlenen programda atölyeler ve sergi alanları katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
HEROD Bilim şenliği katılımcılara bilim ile aydınlatmayı vaat ettiğini söyleyen proje yürütücüsü Onur Kırık, eğitimin büyük insanları ortaya çıkardığını ifade etti. Kırık, “Onlar sayesinde medeniyetimizin sütunları dikilmiştir. Herod Bilim Şenliği gelecekte bu topraklarda çıkacak olan o büyük insanların şimdiki çocuk kalplerine bilim sevdasını yerleştirmeye amaçlayarak Hatay’ın tekno uzay bilim şenliklerinden biri olmayı amaçlamaktadır. Şenliğimiz astronomi, matematik, kimya, fizik gibi disiplinler arası atölyeleri ve özel etkinlikleri ile TÜBİTAK 4007 arasında hatırı sayılır bir iz bırakmayı hedeflemektedir” dedi.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’da, yaptıkları etkinlikle gençlerin tarihi Herod Caddesini bilimin ışığıyla aydınlatacağını ifade ederek, 'Bilimin, araştırmanın, geliştirmenin yenilikçinin kök salmadığı bir şehrin diğer alanlarda hedeflerine ulaşması mümkün değildir. Antakya’mızı bilimle, sanatla yeniliklerle buluşturarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bilim şenliklerimizle gençlerimizi modern teknoloji ile buluşturarak birlikte iş yapma kültürünü ve takım ruhunu amaçlıyoruz. 3 gün sürecek olan bilim şenliğimizin en önemli özelliği okul öncesinden üniversite mezun olana kadar tüm öğrencilerimize yönelik olmasıdır. Öğretmenlerimizin de katılımıyla çalıştay düzenlenecek olmasıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Herod Bilim ile Aydınlanıyor' TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri’nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından da protokol üyeleri program alanı içerisinde kurulan stantları gezdi.
Programa, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’da katıldı.

Mersin Tarsus’ta ilk hac kafilesi uğurlandı

Hatay’da haşereyle mücadele gece gündüz devam ediyor

Arsuz’da ev alevlere teslim oldu

Atakaş Hatayspor, Başakşehir maçının hazırlıklarına devam etti

MSK’dan taraftara destek çağrısı

Uyuşturucu operasyonunda tutuklandı, ‘Kul bahtını yaşar, bahtına ne çıkarsa’ dedi

Mersin’de torbacılara yönelik operasyon: 84 tutuklama

Uyuşturucu bağımlısı merdivenlerde sızıp kaldı

Onikişubat’ta yol çalışmaları

Çocukların tren vagonunda tehlikeli oyunu kamerada

Kaskla tartıştığı sürücünün aracına zarar verdi: O anlar kamerada

Üretici kadınlar üniversitede stant açtı

Motosikletin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Mersin’de, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na katılma çalışmaları sürüyor

Dijital Dönüşüm ve İnsan Odaklı Liderlik Zirvesi için geri sayım başladı

Hyundai Noyaner Plaza’da 20 vatandaş dolandırıldı, müşteri temsilcisi intihar etti

Kırıkhan’da konteyner yangını

Tırın camını kırıp telefon çaldı, o anlar kameraya yansıdı

Osmaniye’de mazot yüklü tanker devrildi

Evladının kaza yapmasına kızan baba "adam ol" diyerek sitem etti

Apartmandaki motosikleti ve balkonda asılı ceketi çalan hırsız yakalandı

Çalışma ve yaşam azmi örnek oldu, başkan ona iş yeri yaptırdı

44 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, hastanede yakalandı

Adana’da firari 8 torbacı operasyonla yakalandı

4 milyon TL değerinde 180 kilogram tütün ele geçirildi: 3 gözaltı

Mut’ta kayısı sezonu değerlendirme toplantısı

Otoyolda facianın eşiğinden dönüldü: Tıra çarpan cip yanarak küle döndü

"Dur" ihtarına uymayıp kaçarken polis memuruna çarptı

Mersin’de karayoluna çıkan atlar trafiği karıştırdı

Hafif ticari araç anne ve kızına çarptı

Yükleniyor