Feke’de 75 yıl sonra genişletilen yollar ormanın güzelliğini ortaya çıkardı

Feke’de 75 yıl sonra genişletilen yollar ormanın güzelliğini ortaya çıkardı

GÜNDEM 22.08.2025 10:59:47 0
Feke’de 75 yıl sonra genişletilen yollar ormanın güzelliğini ortaya çıkardı
Adana’nın Feke ilçesinde 1950’li yıllarda vatandaşların imece ile açtığı bazı yollar, kayalar kırılarak genişletilmesinin ardından asfalt serimine başlandı. Yolların genişletilip açılmasıyla ormanın güzelliği de ortaya çıktı.
Feke ilçesi Değirmendere–Geçirimoluk–Ormancık–Mansurlu yolunda, 75 yıl sonra yapılan genişletme ve asfalt çalışmaları vatandaşlara büyük sevinç yaşattı. İş makinalarıyla günlerce kırılan kayalar sayesinde yol genişletildi. İlçeyi Kayseri’ye bağlayan Yahyalı yolu da sağlıklı hale getirildi. Günler süren iş makineleri çalışmalarıyla zorlu virajlar geçildi, altyapısı tamamlanan yolda asfalt serimi çalışmaları başladı. Çalışmalar sırasında çevredeki ormanların doğal güzellikleri de ortaya çıktı.
Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Cömert, "Kayseri ve Niğde’den gelen iş makineleriyle Değirmendere’ye kadar olan 15 kilometrelik en önemli virajları kırdık. Kendi imkânlarımızla süreci tamamlıyoruz. Çok güzel bir yol ağına kavuşmuş olacağız" dedi.
Musalar Mahalle Muhtarı Sadık Dayanıklı ise yolun 1950’lerde açıldığını hatırlatarak, "Zorlu şartlara rağmen belediyemiz büyük fedakârlıklarla bu çalışmayı yürütüyor. Yakıtını belediye başkanımız karşıladı, iş makineleri farklı illerden getirildi. Yıllardır yapılmayan yolumuzun genişletilmesi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.
Hıdıruşağı Muhtarı Asalet Özata ve Gaffaruşağı Muhtarı Şaban Kayadelen de uzun süredir bekledikleri yol çalışmalarının başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İlçede zorlu arazi şartlarına rağmen sürdürülen yol genişletme ve asfalt çalışmaları sayesinde bölge halkı, yıllardır sorunlu olan yollarına güvenli ve konforlu bir şekilde kavuşacağı kaydedildi.

Hatay’da silahlı saldırı: 1 yaralı

Elektrik direğine çarpan aracın motoru yerinden fırladı

Hatay’da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Bahçesinde kenevir yetiştiren şüpheli 45 kilo esrarla yakalandı

Kahramanmaraş’ta 6 milyon adet makaron ele geçirildi

Mersin’de orman yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Adana’da ekmeğe yüzde 20 zam

Başantrenör Can Sevim: "Bu yıl gerçekten zorlu ve mücadeleci bir lig olacak"

AFAD Başkanı Pehlivan: "Silifke yangın bölgesinde ’Afet’ bölgesi olarak ilan edecek şartlar oluşmuş durumda"

Alzheimer hastası yaşlı adamdan 2 gündür haber alınamıyor

Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Minibüsle motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Hurdaya dönen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Telefona bakarken otomobilin çarptığı genç kız, 5 ay sonra hayatını kaybetti

Mersin’de bir haftada 163 uyuşturucu şüphelisi yakalandı

Açlık ve hastalık nedeniyle ölen Gazzeli Abdullah’ın kardeşinin tedavisi sürüyor

Akdeniz Belediyesi mahalle yollarını yeniliyor

İş makinesinin çarptığı genç harita teknikeri hayatını kaybetti

Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Dikmece bölgesinde yeni bir yaşam merkezi inşa edildi

Adana’da etler hijyen kurallarına aykırı taşındı

Mercan Bilim Merkezi’nde yaz tatili bilimle geçiyor

MESKİ, altyapı hattı çalışmalarını sürdürüyor

Feke’de 75 yıl sonra genişletilen yollar ormanın güzelliğini ortaya çıkardı

AK Parti Adana İl Başkanı Dağlı, Tufanbeyli’de vatandaşları dinledi

Akdeniz’in simgesi yavru carettaların çıkışı tüm hızıyla sürüyor

Taksiyle uyuşturucu sevkiyatı yapmak istediler: 2 bin 796 hap yakalattılar

Yaylacılardan geriye mezar taşları kaldı

Tartıştığı kişi tarafından sokak ortasında öldürüldü

5 bin liralık cam aldı parasını ödemeden gitti

Yükleniyor