Dölek ailesinden sevinç gözyaşı "Şimdi ülkesini dönmesini bekliyoruz"

Dölek ailesinden sevinç gözyaşı "Şimdi ülkesini dönmesini bekliyoruz"

GÜNDEM 4.09.2025 12:17:44 0
Dölek ailesinden sevinç gözyaşı
ABD’de gözaltına alınan Türk bilim insanı Dr. Furkan Dölek’ten 8 gün sonra haber geldi, Adana’daki ailesi sevinç yaşarken, ülkesine dönmesini beklediklerini söyledi.
Kozan ilçesinde yaşayan Dölek ailesi, CERN ve Fermilab gibi dünyanın önde gelen araştırma merkezlerinde görev yapan oğulları Dr. Furkan Dölek’ten 8 gün sonra haber aldı. ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi (ICE) tarafından gözaltına alındığı öğrenilen Dölek’in ailesine sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Türk Amerika Ulusal Yönlendirme Komitesi Başkanı Avukat Seyit Şahin ile Av. Erol Gülistan ve Av. Gökhan Kıran’ın davayı üstlendiği öğrenildi.

"Müjdeli haber geldi şükür"
Oğlundan haber alan anne Zuhal Dölek, "Müjdeli haber geldi şükür. New York Muavin Başkonsolosu Tugay Şen beyefendi iletişime geçmemizi sağladı. Kızım Esra Dölek konuştu. Çok güçlü ve iyi olduğunu ifade etmiş. Kız kardeşi tüm Türkiye’nin arkasında olduğunu ve Dr. Furkan Dölek’in arkasında olmasına büyük sevinç yaşadığını söyledi. Şuan oradaki J1 akademisyenlere verilen vizeler iptal edildi. Çok yerlere yazı yazdı. Oradaki güvenlik açıklarını, teknik eksikleri bildiriyor ve mobbing ile karşılaşıyor. Üstü kapalı sosyal medyadan paylaşımında tehdit aldığını ve ‘sen bizden büyük değilsin’ gibi bir cevap aldığını söyledi. Artık can güvenliği sağlanarak Türkiye’ye iadesini bekliyoruz" dedi.

"Devletimize güveniyoruz"
Baba Hasan Dölek ise "Devletimize güveniyoruz. O gün üzüntüden ağlıyorduk, bugün sevinçten gözyaşı döküyoruz. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile oğlumuzun ülkemize iadesini talep ediyoruz. Devletimizin bu gücü olduğunu biliyor ve güveniyoruz" diye konuştu.

"Morali çok yerinde"
Telefonla görüşen kız kardeşi Esra Dölek Coşkun da , "Morali çok yerinde, iyiydi telefonda. Ben de hemen ona tüm ülkenin yanında olduğunu söyledim. Dışişleri Bakanlığımıza, Washington Büyükelçiliğine ve New York Başkonsolosluğuna çok teşekkür ederiz. Bizimle iletişimde sürekli kalarak oradaki tüm gelişmeleri aktarmaya devam ediyorlar. Onlar sayesinde iletişime geçebildik. Gerekli bilgileri verdik. Federal gözaltı tesisinde tutuluyor. İnşallah kardeşimin Türkiye’ye, Türk vatandaşına yakışır bir şekilde dönmesini sağlamak için çalışmalar devam eder. Kardeşim kendi paylaşımında daha önce tehlikede olduğunu ve can güvenliği olmadığını belirtmişti" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesinin evde temizlik hizmeti sürüyor

Mersin, lojistik sektöründe etkin rolünü sürdürüyor

Mersin’de Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı yapıldı

Osmaniye’de kızını vuran baba tutuklandı

Adana’da 46. bölgenin imar uygulaması yapıldı

Kurusıkı tabanca ile ateş açtı 11 bin 977 TL ceza yedi

Son 65 yılın en kurak döneminin yaşandığı Hatay’da sağanak yağış yolları göle çevirdi

Kayınpeder, zili çalan damadını 3 el ateş ederek öldürmüş

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Mersin’de kandilde 15 bin kandil simidi dağıtıldı

Dölek ailesinden sevinç gözyaşı "Şimdi ülkesini dönmesini bekliyoruz"

ADASO Başkanı Kıvanç: "İhracat Ocak-Ağustos ayında geçen yıla oranla yüzde 2.5 arttı"

Adana’da tefecilik yapan şahıs yakalandı

MESKİ, altyapı sonrası asfalt çalışmalarına hız verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesinden üreticiye ‘Tohum Eleme Makinesi’ desteği

İstanbul’da hırsızlık suçundan aranan şahıslar Hatay’da yakalandı

Mersin’de Bizans dönemine ait 7 parça eser ele geçirildi: 2 gözaltı

35 yıl içtiği sigarayı bıraktı, hayatın tadını almaya başladı

Mersin’de bahçelerine kenevir eken 3 şüpheli yakalandı

"Rusya-Ukrayna savaşında umuyoruz ki Türkiye’nin de temel tezleri dikkate alınır"

Yağmurun yağmasına en çok çocuklar sevindi

Alevlere teslim olan kamyonetteki yangına kolayla müdahale ettiler

Hatay’da 2 milyon 900 bin adet gümrük kaçağı makaron ele geçirildi

Yoldan çıkan otomobil seraya çarptı: 5 yaralı

Kaportacı, kokain ve skunk yakalattı:"Saflığımı kullandılar"diye kendini savundu

Dörtyol’da hapis cezası ile aranan 3 kişi yakalandı

Akdeniz’de oluşan hortum görüntülendi

İskenderun’da fuhuş operasyonu: 6 kişi yakalandı

Hatay’da 94 engelli vatandaş umre görevi için kutsal topraklara uğurlandı

Kümese giren sokak köpekleri 70 tavuğu telef etti

Yükleniyor