Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da 16 öğrenci bursluluk sınavından 500 tam almayı başardı

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da 16 öğrenci bursluluk sınavından 500 tam almayı başardı

GÜNDEM 5.06.2025 10:16:01 0
Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da 16 öğrenci bursluluk sınavından 500 tam almayı başardı
Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da bursluluk sınavından 500 tam puan almayı başaran 16 öğrenci, Vali Mustafa Masatlı tarafından ödüllendirildi. Sınavdan 500 tam puan alan öğrenci Alper Dayan, büyüdüğünde uzaya giden ilk Türk Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkmak istediğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasarı alan Hatay’da bin 604 eğitim kurumunun yaklaşık 3’te biri kullanılamaz hale geldi. Hatay Valiliği ve hayırseverlerin katkılarıyla 161 eğitim kurumunun inşaatı tamamlanırken, bazı okullarda güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bölgede eğitim kalitesinin ve öğrencilerin başarı seviyelerinin artması için yürütülen çalışmalar sonuç veriyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayan bursluluk sınavında Hatay’da 16 öğrenci 500 tam puan almayı başarırken, 2 öğrenci de Türkiye derecesi elde etti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 18 başarılı öğrenci ve velileriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Masatlı, başarılı öğrencilere plaket ve hediye takdiminde bulundu.

"Bugün başarılarıyla bizleri gururlandıran evlatlarımızı bir kez daha yürekten kutluyorum"
Elde ettikleri başarıyla Hataylıları gururlandıran öğrencileri kutlayan Vali Masatlı, "Bugün de bizleri gururlandıran bir başarıyı sizlerle paylaşmak ve bu başarıya imza atan çocuklarımızı, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte tebrik etmek ve bu başarıyı ödüllendirmek için toplandık. 2025 yılı bursluluk sınavında 500 tam puan alan öğrencilerimiz; umudumuz, sevincimiz ve gururumuz oldu. Bu başarıyı elde eden 16 evladımızı, onları yetiştiren kıymetli ailelerini ve bu başarıda büyük pay sahibi olan fedakâr öğretmenlerimizi en içten duygularımla kutluyorum. Öte yandan bugün Okul Sporları ’Wushu Sanda’ Gençler A kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Hataylı gencimizin ve 2025 Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Finali’nde Abluka Oyunu kategorisinde Türkiye ikincisi olarak bizlere farklı bir mutluluk ve gurur yaşatan gencimizin başarısını ödüllendiriyoruz. Depremi en ağır şekilde yaşayan ilimizde büyük kayıplarımıza rağmen umutlarını ve hayallerini kaybetmeyen bu evlatlarımız, akademik alanda, sporda ve zeka oyunlarında başarılı oldular. Bu başarılar, afetin travmasına rağmen geleceğe umutla yürüyen insanımızın başarısıdır. Yalnızca bir sınavı geçmekle ya da bir yarışmada derece almakla kalmamış; bir felaketi de iradeleriyle aşmayı başarmış olan bu çocuklarımız; bu şehrin umudu, bu ülkenin en parlak yarınıdır da. Bizler, bu şuurla her zaman olduğu gibi bu süreçte de gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün başarılarıyla bizleri gururlandıran evlatlarımızı bir kez daha yürekten kutluyorum. Ailelerini, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve süreci özveriyle yöneten tüm eğitim çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Büyünce aynı Alper Gezeravcı gibi Alper Dalyan olarak Ay’a çıkmak istiyorum"
Büyüyünce astronot olup uzaya çıkmak istediğini dile getiren Alper Dalyan, "Bursluluk sınavında 500 tam puan alan 16 öğrenciyle geldik. Hatay Valimiz Mustafa Masatlı ile tanıştık ve bizlere konuşma yaptı. Valimizle birlikte fotoğraf çektirilip hediye ve plaketlerimizi aldık. Büyüyünce aynı Alper Gezeravcı gibi Alper Dalyan olarak Ay’a çıkmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

İran'da füze saldırısında hayatını kaybeden tır şoförü Hüseyin Fırat'ın son neşeli anıları

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manavgat'ta Sezon Hazırlığı: Ulaşım ve Güvenlik Toplantısı

Burdur'da 27 yaşındaki genç evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Corendon Alanyaspor Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürüyor

Akdeniz'de Kaymakam Şener personelle iftarda buluştu

Hatay'da beton mikseri ile motosiklet çarpıştı: 75 yaşındaki sürücü yaralandı

Hatay'da konteyner yatakhane yangını: Can kaybı yok

Samandağ'da ev yangını kısa sürede söndürüldü

Mersin'de işçi servisi uçuruma yuvarlandı: 3 ölü

Beton Mikseri Motosikletliyi Ezd: Kahramanmaraş'ta Feci Kaza

Mersin'de işçi servisi uçurumdan yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var

Osmaniye’de öğrenciler İstiklal Marşı’nın kabulünü anlamlı etkinlikle andı

Kahramanmaraş'ta bir dal sigara tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Narkotik köpeği Jardi, Ocak ayının en başarılı köpeği seçildi

ALKÜ'de Psikolojik Danışma Merkezi Resmen Kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi aşhane eti iddialarına yanıt verdi

Alanya'da SUV ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Dini duyguları istismar eden 2 dolandırıcı tutuklandı

Mersin iş dünyası yeşil dönüşüm için AB ile ortak proje başlattı

Limon ithalatında vergi düzenlemesi 2026'ya kadar sürecek

Emir Karip motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Bozyazı'da İstiklal Marşı Kabulü Kutlandı

Antalya-Konya karayolu yeniden trafiğe açıldı

Antalya'da Kadın Muhtarlarla Eşitlik Paneli Düzenlendi

Hatay'da tanker portakal bahçesine devrildi, anlar kamerada

Antalya'daki esnaf kooperatifi operasyonunda 84 şüpheli yakalandı

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan kalp krizi nedeniyle vefat etti

Osmaniye’de 125 çiftçiye ayçiçeği tohumu hibesi

Alanya'da mart ayında yaz havası: 20 dereceyle sahiller doldu

Yükleniyor

loading