CHP'nin yeniden aday göstermediği Tarsus Belediye Başkanı partisinden istifa etti

Politika 12.01.2024 10:53:07 0
CHP
MERSİN'de Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Haluk Bozdoğan, 31 Mart'ta yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa edip, bağımsız aday olduğunu açıkladı.
CHP, 2019 yılında Tarsus Belediyesi'ni kazanan mevcut Başkanı Haluk Bozdoğan'ı yeniden aday göstermedi. Bozdağan'ın yerine Ali Boltaç, CHP'nin Tarsus Belediye Başkan adayı oldu. Aday gösterilmeyen Bozdoğan, partisi CHP'den istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Bozdoğan, seçimlere bağımsız aday olarak girme kararı aldığını söyledi. 'Bağımsız Tarsus Hareketi'ni başlattığını duyuran Bozdoğan, 'Değerli Tarsuslular, 2024 yılı Yerel Seçimleri itibariyle Tarsus'ta yapılan atama, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tarsus Belediye Başkan Adayını belirlemiştir. Bölge milletvekillerinin bazıları, bölgemize gönderilen ve mülakata tabii tutulduğumuz milletvekilleri, yapılan anketler ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ile yaptığım bireysel görüşmeler neticesinde Tarsus'ta 25 yıl sonra 95 bin küsur rekor oyla, Tarsus'ta 50 binlerde bitirilen seçimleri taşıdığımız seviye ile kazandığımız Tarsus Belediyesi Başkan adaylığım ile ilgili bir problem bulunmadığı, anketlerde önde çıktığım tarafıma belirtilmiştir' dedi.
'MİLLETVEKİLİ EŞİNİ, DOSTUNU, DANIŞMANLARININ ENİŞTESİNİ ATADI'
Bozdoğan, Mersin'in kaderiyle oynandığını, bu şartlarda bir kişinin yaptığı atamaların kabul edilemeyeceğini belirtip, şunları kaydetti:
'Görülen o ki, İstanbul'da yaşayan ve Tarsus'la kütüğü dışında organik hiçbir bağı bulunmayan bir milletvekilinin eşini, dostunu, danışmanlarının eniştelerini Mersin'in ilçelerine atama cüreti gösterdiğini, partinin MYK ve PM organlarının üstünde reaksiyonlar göstererek CHP'yi tüm ülkeye rezil rüsva ettiği ve atamalarda halkın çıkarını değil, ikili ilişkilerini masaya koyduğu, diğer hiçbir bölge milletvekilinin fikrini almayarak tek adamcılık oynayıp Tarsus'un ve dolayısı ile Mersin'in kaderiyle oynadığı, bu şartlarda 1 kişinin yaptığı atamaların kabul edilemeyeceği gerçeklerine itiraz ederek, göz bebeğim, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum. Çalışmalarımı 'Bağımsız Tarsus Hareketi' kampanyası altında sürdürüp, yerel seçimlere bağımsız aday olarak, halkın adayı olarak girme kararı almış bulunmaktayım. Tek adamın oyuncağı haline getirmeye çalıştığı ve küçük duruma düşürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 500 bin kişinin yaşadığı ilçemizdeki şaibeli atamaların itirazını 31 Mart akşamına kadar; bu rezilliği ise ömrümün sonuna kadar her yerde haykıracağımı bildiririm. Atatürk'ün partisinin, siyasi şovmenlerin Mersin'i oyuncakları haline dönüştürdükleri, çaycıdan belediye başkanına kadar her atamaya müdahil oldukları gerekçesi, bölgemizde Cumhuriyet Halk Partisi çatısında siyaset yapmamı imkansız hale getirmiştir.' ()

Otomobil şarampole devrildi: 3 yaralı

Otomobilin mağazaya daldığı anlar kamerada

Yangında görev yapan gazetecilere, müdahele girişimi kameraya yansıdı

Yolun karşısına geçerken tırın çarptığı kadın hayatını kaybetti

Cani baba 12 yaşındaki kızını öldürdü, eşini ağır yaraladı

Otomobil mağazaya daldı, sürücü kazayı yara almadan atlattı

Mersin’de Jandarma Teşkilatı’nın 186. yılı törenle kutlandı

Kahramanmaraş’ta otomobil yayaya çarptı

Gönüllüler hasta ve yaşlı sokak hayvanları için koruma alanı yaptı

Mersin’de yaşlılara doğru solunumun önemi anlatıldı

Şehir Tiyatrosu perdelerini Erdemlili çocuklar için açtı

Kırıkhan’da tarlaya uçan kamyonetteki 2 kişi yaralandı

Kırıkhan’da ters dönen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Kadın hastalıklarına V-Notes tekniğiyle ameliyat

Adana’da iki ayrı kazada 2’si ağır 3 kişi yaralandı

Uyuşturucu ticaretinden 12 yıl ceza alan hükümlü yakalandı

Pamuk deposundaki yangın kontrol altına alındı:Son durum havadan görüntülendi

Depremden bu yana evlatlarından haber alamayan acılı baba: "3 babalar günü geçti ama hiçbir babalar gününde sevinemedim"

Pamuk deposundaki yangın devam ediyor, ekiplerin müdahalesi sürüyor

Adana’da 9 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirildi

Mersin’de pamuk fabrikası deposunda yangın, ekipler müdahale ediyor

Adana’da "sahte alıcı" çetesi çökertildi: 4 tutuklama

TESK bölge toplantılarının üçüncüsü Adana’da gerçekleştirildi

Gençleri sopayla dövdüğü iddia edilen şüpheli serbest kaldı

Yılanların dansı görüntülendi

Ameliyatla sağlığına kavuşacağını düşünen gence yapılan 20 saniyelik rahatlatan müdahale ilgi odağı oldu

Heyecanla yakaladığı 2 buçuk metrelik devasa köpek balığını denize bıraktı

Mersin’de uyuşturucu ile mücadele: 49 şüpheli tutuklandı

Anız yangını milyonluk tırı kül etti

Park halindeki minibüste ceset bulundu

Yükleniyor