Başkan Toptaş:"Yerinde dönüşüm sürecini başarıyla tamamladık"

Başkan Toptaş:"Yerinde dönüşüm sürecini başarıyla tamamladık"

GÜNDEM 2.07.2025 10:49:47 0
Başkan Toptaş:
Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 30 Haziran’da sona eren Yerinde Dönüşüm Projeleri’nin ruhsatlandırma sürecine ilişkin sürce başarıyla yönettiklerini belirterek, "30 Haziran, Yerinde Dönüşüm ruhsatlarının son günüydü, herhangi bir uzatma gelmedi. Son bir ayda yapılan bütün başvuruları dün itibariyle sonuçlandırmış bulunuyoruz, bu çok önemli bir başarıdır" dedi.
Onikişubat Belediyesi’nin 2025 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Hanifi Toptaş başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye hizmet binasında düzenlenen toplantıda, gündeme alınan maddeler meclis üyelerinin oylarına sunularak karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Yapı Kontrol Müdürlüğü ile İmar Müdürlüğü’nün Çalışma Yönetmelikleri ele alındı. Her iki müdürlüğün kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarını belirleyen yönetmelikler üzerinde görüşmeler yapıldı. Ardından, Kozcağız Mahallesi 192 ada 32 parselde yer alan taşınmazın, Onikişubat İlçe Müftülüğü’ne tahsisi gündeme geldi ve teklif meclise sunuldu. Akabinde Hayvan haklarına yönelik önemli bir adım olarak, Kahramanmaraş İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (KASHAB)’na üye olunması teklifi görüşüldü. Bu kapsamda birlik ile ortak hizmet projeleri geliştirilmesi ve Başkan Toptaş’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, belediyeye ait hisseli ve tam mülkiyetli taşınmazların satışı konusunda Encümene yetki verilmesi teklifi de meclis üyelerinin onayına sunuldu. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de İmar Planı Tadilatları oldu. İmar Komisyonu’na havale edilen toplam 9 farklı plan tadilatı talebi arasında Hacıbayramveli, Hacımustafa, Üngüt, Fatmalı, Kavlaklı, Karamanlı, Önsen, Yeşilyurt ve Tekir mahallelerini kapsayan alanlar yer aldı. Bu alanlarda trafo alanı belirlenmesi, parsel birleşimleri ve yeni kullanım kararları gibi düzenlemeler değerlendirildi.
Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Toptaş, "Geride bıraktığımız 14 aylık süreç hakikaten İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz açısından çok zorlu ve yoğun geçti. Malumunuz deprem sonrasında özellikle Yerinde Dönüşüm ruhsatlarıyla alakalı yoğun bir süreç içerisindeydik. Bu anlamda Yapı Kontrol ve Kaçak Yapı ekibimizi tek bir çatı altına taşıdık, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’müz çalışmalarına aynen devam ediyor. İki müdürlüğümüzün yetki ve sorumluluğunu da meclisimizin takdiriyle karara bağlamış olacağız. 30 Haziran, Yerinde Dönüşüm ruhsatlarının son günüydü, herhangi bir uzatma gelmedi. Biz elhamdülillah bu süre zarfında özellikle son bir ayda yapılan bütün başvuruları dün itibariyle sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bu çok önemli bir başarıdır. Tabi ki süreç kontrol noktasında devam edecek ama vatandaşlarımızın özellikle ruhsatlandırma ile birlikte hibe ve kredi işlemlerini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzde yapabileceği şartları da sağlamış olduk. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı ve Kontrol Müdürlüğü’ndeki çalışma arkadaşlarımız gerçekten 14 aydır büyük bir gayret içerisinde, cefakarca çalıştılar özellikle şu son bir ay içerisinde hafta sonları da dahil olmak üzere sabah akşam mesai yaptılar. İnşallah verilen ruhsatların da vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, bir an önce evlerine kavuşmalarını da diliyorum" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkanı Çakır: "Çocuklarımızı erken yaşta mesleklerle buluşturmalıyız"

Mersin’de 2 ilçede orman yangını

Mersin’de hamile eşini tüfekle öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebi

Mersin’in otoyolları yenilenecek, D-400 Karayolu 8 şeride çıkacak

Otomobil otobüse çarptı: 2 yaralı

Çardak yangını mahalleliyi korkuttu

Soli Pompeipolis turizme kazandırılacak

Ülke genelindeki koruyucu aile çalışmalarında Hatay birinci oldu

Kahramanmaraş’ta atık yangını

Erdemli’ye teknolojik yatırım müjdesi

Güvenlik kamerası 700 bin TL’lik yankesiciliği kaydetti: Şüpheli tutuklandı

Adana’da yangında 5 inek telef oldu

Karacaören Göleti’ne ilk kez 10 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı

Telefonda engelli bireyin hayatını kurtaran 112 personeli aileyi ziyaret etti

Rus hasta Mersin Şehir Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

MESKİ ile ASKİ arasında ‘Belediye Su Kardeşliği Protokolü’ imzalandı

Evin bahçesinden kamyon dolusu çöp çıktı

Minik pazarcılar ile başkanın gülümseten anları

Adana’da ’Hasım’ yazısını gören çaycı, dönerciyi vurdu

Motosiklet yarışı yapan 18 yaşındaki genç kamyonete çarpıp öldü

Başkan Öntürk, alevlere karşı saatlerce mücadele eden ateş savaşçılarını unutmadı

Küçük Ayşe yaşam savaşını kazandı, özel tedaviyle hayata tutundu

Mersin’de kadınları güçlendiren ’pazartesi buluşmaları’ sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinden Gülnar’da yerel tohuma destek

Depremde evi yıkılan kadının yeni yuvası için aldığı eşyalar yangında kül oldu

Dönercilerden Adana usulü serinleme: Vücutlarına kalıp buz koyuyorlar

41 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs Mersin’de yakalandı

Adının hakkını veren mahalle: Her mevsim domates üretimi bölgeye katkı sağlıyor

Kahramanmaraş’ta yol çalışmaları

Otomobille çarpışan cip önüne ne geldiyse yıktı

Yükleniyor