Başkan Seçer: "Kadınların başaramayacağı hiçbir zorluk, aşamayacağı hiçbir engel yoktur"

Başkan Seçer: "Kadınların başaramayacağı hiçbir zorluk, aşamayacağı hiçbir engel yoktur"

GÜNDEM 10.05.2025 16:59:52 0
Başkan Seçer:
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Kadınların başaramayacağı hiçbir zorluk, aşamayacağı hiçbir engel yoktur" dedi.
Başkan Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ‘Anneler Günü Etkinliği’ne katıldı. Programda tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Seçer, annelerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Seçer, "Türkiye şartlarında kadın olmanın, anne olmanın zorluğunu biliyoruz. İstiyoruz ki; artık Türkiye’de kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ortadan kaldırılsın" diye konuştu. Seçer, kadına yönelik şiddetin yasalarla önlenebileceğini vurguladı.
Aile içinde annenin çok değerli olduğunu dile getiren Seçer, göreve geldiği 2019 yılında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığını kurduklarını ve kadınlar için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yaşamın her alanında kadını öncelediklerine dikkat çeken Seçer, "Kadın ön plandaysa o toplumda düzen vardır. Kadınlar her alanda eşit olsun, eğitim alsın, meslek sahibi olsun istiyoruz. Kadınların başaramayacağı hiçbir zorluk, aşamayacağı hiçbir engel yoktur" dedi.
Kadınların Büyükşehir Belediyesinin tüm hizmetlerinden yararlanmasını istediklerini ifade eden Seçer, tüm taleplerin Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi uygulaması ile kendilerine iletilebileceğini kaydetti. Kadınların ekonomik hayata katılımını önemsediklerini ve bu amaçla birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, "Aslında enerjisi, isteği, gücü ve şevki var ama ona yol gösteren yok. İşte bu durumda hemen belediyemiz ile irtibat kurun. Birçok meslek edindirme kurslarımız var. Birçok kadın, ‘Kadın Ustalar’ programında sıvacılığı, marangozluğu, kaynak yapmayı öğreniyor. Çünkü kadın isterse her işi yapar" diye konuştu.

"Kadınlar çalışmalı, ayakta durmalı"
Çalışmak isteyen ancak elinde bir mesleği olmayan kadınlara da kapılarının açık olduğunu belirten Seçer, "Büyükşehir Belediyesine müracaat edin. Kabiliyetiniz hangi yönde ise arkadaşlarımız sizi yönlendirsin, o konuda meslek sahibi olmanıza yardımcı olsun. Kadın özgür olacak ki ayakta kalabilsin. Kadın ekonomik olarak geliri olacak, özgür olacak ki kimseye muhtaç olmasın. Kendine haksızlık yapanların karşısında dimdik dursun, sesini yükseltsin. Salavat güçten, güç ise ekonomik özgürlükten gelir. Kadınlar çalışmalı, ayakta durmalı. En büyük gücümüz sizin sevginiz. Halkımla bir araya geldiğim zaman tüm enerjim yerine geliyor. Bizler daha çok çalışacağız, bu sevgiye, saygıya ve desteğe daha çok layık olacağız" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösteri sunduğu, Ritim Grubu ve Türk Halk Müziği Korosu’nun mini konser verdiği etkinlikte Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, dans ederek katılımcılara eşlik etti.

Hatay’da trafik kazası: 3 yaralı

Yalçın Koşukavak: "Süper Lig’e çıkmak için var gücümüzle çalışacağız"

Bakan Kurum: "Bu yılın sonunda da tüm depremzedeler evlerine kavuşacak"

Yılmaz Akbaşlı: "Bundan sonra söyleyecek fazla bir şey yok"

Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Boluspor: 7 (Maç sonucu)

Kamyonun altında kalmaktan son anda kurtuldu: O anlar kamerada

Emeklilere sağlıklı yaşam desteği

Başkan Seçer: "Kadınların başaramayacağı hiçbir zorluk, aşamayacağı hiçbir engel yoktur"

Kazada 12 yaşındaki Gökhan’ın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Otomobile atı bağlayıp götüren sahibi ve sürücü tutuklandı

Depremde 130 kişinin öldüğü site için karar çıktı: Proje sorumlusuna 15 yıl ceza verildi

Yakalanırlarsa 46’şar bin TL ceza yiyecekler: Okulun bahçesinde drift attılar

Özel çocukları tokatlayan kadın öğretmen tutuklandı

Hatay itfaiyesinden üniversite öğrencilerine yangın eğitimi

Huzurevinde kalan büyükler ve koruma altındaki çocuklar, çilek hasadı yaptı

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, sürücüleri uyardı

Tarsus’ta caddelerde yenileme çalışmaları sürüyor

Tarsus’ta Anneler Günü etkinliği

MSK deplasmandan galibiyetle döndü

Vatandaşlar, ’Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde doğada buluştu

Akdeniz’de özel bireyler kürek sörfü yaptı

Tarsus’ta hayır panayırı açıldı

Atı otomobile bağlayarak götüren şahsa bin 986 TL ceza

Adana’da 13 yaşındaki ikizler sergi açtı

Hatay’da asayiş operasyonu: 6 tutuklama

Kayhanlar suç örgütüne 20 ilde operasyon: 55 tutuklama

Özel çocukları tokatlayan kadın öğretmen adliyeye sevk edildi

Erzin’de uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Çöp konteynerinden insan kafatası çıktı

Nadir görülen hastalıktan başarılı operasyonla kurtuldu

Yükleniyor