Adana’nın simgelerinden büyük postane yıkılıyor

ADANA’NIN SİMGELERİNDEN BİRİ HALİNE GELEN VE YAKLAŞIK 75 YILLIK BİNA OLAN BÜYÜK POSTANE BİNASI YIKILIYOR.

ADANA 27.02.2024 09:47:50 0
Adana’nın simgelerinden büyük postane yıkılıyor

Adana’nın simgelerinden biri olan, yaklaşık 75 yıllık büyük postane binası depremde ağır hasar aldığı için yıkılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin vurduğu Adana’da 11 bina yıkılırken, depremin etkisiyle 2 bin 988 bina ağır hasar aldı. Ağır hasar alan binalardan biri de yaklaşık 75 yıl önce yapılan büyük postane binası oldu. Adana’nın simgelerinden biri olan merkez Seyhan ilçesine bağlı Kızılay Caddesi’ndeki büyük postane binasının da yıkımına başlandı.

'Adana’nın eski ve mazisi olan bir binası'

Binanın depremde ağır hasar aldığını ve uzun zamandır yıkılmasını beklediklerini belirten Abdullah Can, 'Depremden dolayı hasar aldığını biliyoruz, Adana’nın eski ve mazisi olan bir binası yıkılıyor. Elbette üzgünüz fakat depremden hasar gördüğü için bir an önce yıkılması gerekiyordu. Geçmişi, 75 yaşlarında bir bina. Yerine tekrardan postane yapılacağından dolayı daha tertipli daha düzenli, vatandaşlarımıza daha uygun bir yer olacaktır' dedi.

'Bir yıldır kapalı olması çevredeki esnafları da etkiliyor'

Vatandaşların ve esnafın güvenliği için şehrin merkezindeki binanın yıkılmasının şart olduğunu ifade eden Gökhan Noyan ise, 'Depremden dolayı zarar gördüğü için vatandaşlarımız ve esnaflarımızın güvenliği açısından yıkılması şart oldu, bir yıldır kapalı olması çevredeki esnafları da etkiliyor. Bir an önce yıkılıp yerine tekrardan tertipli, düzenli, milletimize vatandaşlarımıza güzel bir hizmet sunulması için postane yapılmalı. Biz de burada 20 yıllık esnafız, buranın kapanması bizleri de etkiledi, dolayısıyla buranın yıkılıp yenisinin yapılması şart oldu artık' diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen'den öğretmen atamaları için planlı ve adil çağrı

Çukurova Kaymakamı Alkan, Sağlık Müdürü Nacar'ı Ziyaret Etti

27 İl İçin Sarı Alarm: Kar ve Fırtına Uyarısı

27 İl İçin Sarı Alarm: Kar ve Fırtına Geliyor

Gazeteciler Cemiyeti 80. yılını kutladı, Meslek Onur Ödülü Yılmaz Polat'a

YHT Bursa etabında test sürüşleri nisanda başlıyor

Mersin'de geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı

FETÖ operasyonu: 16 ilde 81 gözaltı

16. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Yarın Koşuluyor

Mersin'de kamyonette 500 kilo bozuk et yakalandı

Adana'da meme kanseri taraması için iş birliği

Mersin'de kamyonette 500 kilo bozuk et ele geçirildi

FETÖ'ye 34 ilde operasyon: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yaban hayatına müdahaleye 3,9 milyon TL ceza

12 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası komisyona sevk edildi

Adana Büyükşehir’den Gazetecilere Saygısızlık!

Trendyol 1. Lig'de 20. Hafta Heyecanı Başlıyor

Uyuşturucu Operasyonlarında 424 Şüpheli Yakalandı

AK Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 275'e yükseldi

Gaziantep'te Engelli ve Yaşlılar İçin 852 Haneye 2.795 Kez Hizmet

Giresun Valiliğine Mustafa Koç Atandı

Fenerbahçe, Süper Kupa Finalinde Galatasaray'ın Rakibi Oldu

Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması Finalistleri Açıklandı

Meteoroloji’den 36 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Bekleniyor

63 İlde Geniş Çaplı Narkotik Operasyonu: 1 Tonun Üzerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi

19 İlde Vali Değişikliği Gerçekleşti

Ankara'nın Çankaya ve Sincan İlçelerinde Gün Boyu Su Kesintisi

RATEM Başkanı Gündoğan, Görevdeki İlk Ziyaretlerini Adana'da Gerçekleştirdi

Gündoğan'ın İlk Ziyaretleri Memleketi Adana'da Gerçekleşti

Yükleniyor