Adana’da oto galericiyi çapraz ateşle öldüren şüpheliler, Adıyaman’da yakalandı

Güvenlik 12.07.2022 10:58:28 0
Adana’da oto galericiyi çapraz ateşle öldüren şüpheliler, Adıyaman’da yakalandı
ADANA’da geçen yıl oto galerici Kerim Hurlu’yu (41), evinin önünde pusu kurup silahlı saldırıda öldüren Arda Güneşer (23) ile Bayram Bilmece (21), Adıyaman’da saklandıkları aparta düzenlenen operasyonda yakalandı. Güneşer’in, Hurlu’nun cezaevi arkadaşı Nuhman Yücel’i (42) de öldürdüğü ortaya çıktı. 
Olay, 7 Ağustos 2021’de saat 23.30 sıralarında Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde meydana geldi. Arkadaşıyla görüştükten sonra evinin bulunduğu siteye gelen Kerim Hurlu, aracını otoparka park etti. Apartman kapısına yönelen Hurlu, farklı yönlerden yanına yaklaşan iki kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Evinin önünde pusuya düşürülüp, çapraz ateş sonucu 17 kurşunun hedefi olan Hurlu, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurularak ağır yaralandı. Hurlu, kanlar içerisinde yığılırken, saldırganlar ise olay yerinden kaçtı.
Silah seslerini duyup dışarı koşan yakınları, Hurlu’yu kanlar içerisinde buldu. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Hurlu, kaldırıldığı Seyhan Devlet Hastanesi’nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisi yapılan iki çocuk babası Hurlu, Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ÖZEL EKİP KURULDU
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, şüphelilerin Arda Güneşer ile Bayram Bilmece olduğunu tespit etti. Şüphelilerin Sarıçam ilçesinden iki ayrı taksiye binip olay yerine yakın bir yerde indikleri, marketten cerrahi maske satın aldıktan sonra otoparkta 4 saat boyunca bekledikleri saptandı. Saldırganların, saldırının ardından olay yerinden yaya olarak kaçtıktan sonra ara sokakta bir motosiklete bindikleri, bir süre sonra da taksiyle bölgeden ayrıldıkları belirlendi. Kentte çok sayıda adrese şok baskınlar düzenleyen ekipler, şüphelilerin izine rastlayamadı.
ADIYAMAN’DA YAKALANDILAR
Çalışmasını derinleştiren ekipler, şüphelilerin Adıyaman’ın Altınşehir Mahallesi’ndeki bir apartta saklandıklarını tespit etti. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçen ekipler, aparta yapılan baskında Güneşer ve Bilmece ile birlikte, şubat ayında kuzenini tabancayla yaralayıp kaçan Baran Orhan’ı (21) gözaltına aldı. Evde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
CEZAEVİ ARKADAŞINI ÖLDÜRÜNCE TEHDİT EDİLMİŞ
Yapılan çalışmada Güneşer’in, 9 Mart 2021 tarihinde Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi’nde silahlı saldırıya uğrayan Nuhman Yücel’i de öldürdüğü ortaya çıktı. Yücel’in, 2002 yılında Necati Değer’i öldürüp cezaevine girdiği, burada cinayetten tutuklanan Kerim Hurlu ile tanışıp, arkadaş oldukları öğrenildi. Değer’in yeğeni Veysi Balık’ın, tahliye edilen Yücel’i öldürmek için yanına gittiği, silahı ateşleyemeyince arkadaşı Güneşer’in cinayeti işlediği belirtildi. Hurlu’nun da cinayetin ardından Güneşer’i ölümle tehdit ettiği; bu nedenle pusuya düşürüldüğü öne sürüldü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Arda Güneşer, Bayram Bilmece ile Baran Orhan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. ()

Mersin’de mağaza açılışında izdiham, yaşlı kadın fenalık geçirdi

14 yaşındaki çocuğu darp edip zorla çalıştırdılar

Adana’da ’Deneyap Yaz Okulu’ başladı

Mersin’de belediye araçları kendi atölyelerinde onarılıyor

Mersin’de LGS tercihleri için ücretsiz rehberlik hizmeti sunuluyor

Saimbeyli’de gönüllülere orman yangınlarına karşı eğitim verildi

Sıcaktan bunalan Adanalılar Feke ilçesine akın etti

"Narkokapan-Adana 2" operasyonunda 152 tutuklama

Sıcak ve nem arttı, sahillerde yoğunluk başladı

Zorlu parkurların ardındaki saklı cennet Sarısu Şelalesi

Canını hiçe sayıp ağır hasarlı binaya giren vatandaşın, yıkım öncesi yavru köpeği kurtardığı anlar kamerada

Dedesinin savaşta, hayatta kalmak için kullandığı 170 yıllık süngüyü torunlarına miras bırakacak

Mersin’de aranan şahıslara yönelik operasyon: 81 kişi yakalandı

Apartman dairesine yapılan baskında 27 bin 412 uyuşturucu ele geçirildi

Kahramanmaraş’a 9 kilometrelik spor parkuru

Korku dolu anlar: Yumrukların havada uçuştuğu kavgayı polis ayırdı

Tedavileri tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı

Sosyal medya fenomeni ’Çello Mustafa’ hayatını kaybetti

Hatay’da şantiye yangını büyümeden söndürüldü

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine CHP’li Güngör Geçer seçildi

Bir evin bahçesine giren yılanı yakalayan itfaiye eri yılana su içirdi

Başkan Seçer: "Türkiye Belediyeler Birliği’ni layık olduğu şekilde yöneteceğiz"

Silifke’de hakim ve savcılara yönelik lojman projesi için sözleşme imzalandı

Kahramanmaraş’ın Elbistan yolları büyükşehir belediyesince yenileniyor

Kahramanmaraş’ta çocuklara kodlama ve yapay zeka eğitimi

Milli forma hayali gerçek oldu, şimdi hedef altın madalya

Görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru şehit oldu

Kahramanmaraş’ta deprem konutları yükseliyor, şehir merkezi yeniden ayağa kalkıyor

Emlakçıdan 3 milyon TL haraç isteyip iş yerini kurşunladılar, olayın azmettiricisi kuzeni çıktı

İlçede yıllardır bitmeyen yol vatandaşları isyan ettirdi

Yükleniyor