AB, 6’ncı yaptırım paketiyle Rus petrolüne yüzde 75 yaptırım açıkladı

Dış Haberler 31.05.2022 12:40:39 0
AB, 6’ncı yaptırım paketiyle Rus petrolüne yüzde 75 yaptırım açıkladı
Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, dün gece üye ülkelerle düzenlenen zirve sonrasında AB’nin Rusya’ya karşı 6’ncı yaptırım paketini açıkladı. AB, Rusya’nın birlik ülkelerine olan petrol ihracatının yüzde 75’ine etki edecek şekilde petrol ithalatını yasakladı. Ancak boru hattı ile teslim edilen ham petrol için geçici bir istisna yapılacağı vurgulandı.  
AB ülkelerinin katılımıyla dün gece gerçekleştirilen zirvenin başında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski video konferans yöntemiyle konuşma yaptı. Zirveye katılan ülkeler, enerji, savunma ve gıda sektörü olmak üzere Rusya’ya uygulanacak bir dizi yaptırım kararı aldı.
SBERBANK, SWIFT’TEN ÇIKARTILDI
AB Konseyi, Rusya’nın en büyük bankalarından Sberbank’ın Swift ödeme sisteminden çıkartılması dahil Rus devletine ait 3 medya kuruluşuna da yayın yasağı getirdi. Zirve’de kabul edilen ve AB’nin 6’ncı yaptırım paketini kapsayan anlaşma gereği, AB ülkelerine Rusya’dan petrol ihracatı yasaklandı. AB Konsey Başkanı, bu yasağın Rus petrolünün yüzde 75’ine etki edeceğini ifade etti. Ancak boru hattı ile teslim edilen ham petrol için geçici bir istisna yapılacağı vurgulandı.
SAVAŞ SUÇLARININ SORUŞTURULMASI, EUROJUST TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR
Avrupa Konseyi, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı ile Ukrayna Başsavcısının savaş suçlarıyla ilgili çalışmalarına desteğini açıklayarak Rusya ile Belarus’un, uluslararası hukuka uygun olarak eylemlerinden sorumlu tutulacağını vurguladı. AB üye devleti devlet başkanları zirvede, EUROJUST tarafından koordine edilen ortak bir soruşturma ekibinin kurulmasını ve EUROPOL tarafından devam eden operasyonel desteği memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
2022’DE UKRAYNA’YA 9 MİLYAR EURO NAKİT
AB devlet ve hükümet başkanları, AB'nin acil likidite ihtiyacı konusunda Ukrayna hükümetine yardım etmeye devam edeceğini ve Ukrayna'ya 2022'de 9 milyar Euro'ya kadar yeni istisnai makro-finansal yardım vermeye hazır olduğunu vurguladı. Avrupa Konseyi, Ukrayna'nın AB’ye yaptığı tüm ihracatlar üzerindeki ‘ithalat vergilerini’ bir yıl süreyle askıya alma kararını kabul etti. Ukrayna, Modolva ve Gürcistan’ın AB üyeliği başvurusu Haziran ayında görüşüleceği ifade edildi.

Otomobil şarampole devrildi: 3 yaralı

Otomobilin mağazaya daldığı anlar kamerada

Yangında görev yapan gazetecilere, müdahele girişimi kameraya yansıdı

Yolun karşısına geçerken tırın çarptığı kadın hayatını kaybetti

Cani baba 12 yaşındaki kızını öldürdü, eşini ağır yaraladı

Otomobil mağazaya daldı, sürücü kazayı yara almadan atlattı

Mersin’de Jandarma Teşkilatı’nın 186. yılı törenle kutlandı

Kahramanmaraş’ta otomobil yayaya çarptı

Gönüllüler hasta ve yaşlı sokak hayvanları için koruma alanı yaptı

Mersin’de yaşlılara doğru solunumun önemi anlatıldı

Şehir Tiyatrosu perdelerini Erdemlili çocuklar için açtı

Kırıkhan’da tarlaya uçan kamyonetteki 2 kişi yaralandı

Kırıkhan’da ters dönen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Kadın hastalıklarına V-Notes tekniğiyle ameliyat

Adana’da iki ayrı kazada 2’si ağır 3 kişi yaralandı

Uyuşturucu ticaretinden 12 yıl ceza alan hükümlü yakalandı

Pamuk deposundaki yangın kontrol altına alındı:Son durum havadan görüntülendi

Depremden bu yana evlatlarından haber alamayan acılı baba: "3 babalar günü geçti ama hiçbir babalar gününde sevinemedim"

Pamuk deposundaki yangın devam ediyor, ekiplerin müdahalesi sürüyor

Adana’da 9 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirildi

Mersin’de pamuk fabrikası deposunda yangın, ekipler müdahale ediyor

Adana’da "sahte alıcı" çetesi çökertildi: 4 tutuklama

TESK bölge toplantılarının üçüncüsü Adana’da gerçekleştirildi

Gençleri sopayla dövdüğü iddia edilen şüpheli serbest kaldı

Yılanların dansı görüntülendi

Ameliyatla sağlığına kavuşacağını düşünen gence yapılan 20 saniyelik rahatlatan müdahale ilgi odağı oldu

Heyecanla yakaladığı 2 buçuk metrelik devasa köpek balığını denize bıraktı

Mersin’de uyuşturucu ile mücadele: 49 şüpheli tutuklandı

Anız yangını milyonluk tırı kül etti

Park halindeki minibüste ceset bulundu

Yükleniyor