Türk Firmasının, Katar'a Dünyanın İlk Yüzer Ekolojik Otelinin Yapımı Devam Ediyor…

Kısmen 5 yıldızlı otel, kısmen devasa hidro jeneratör, kapılarını 2025’de açmak için hız kesmeden yapımına devam ediyor.

05 Mayıs 2021 Çarşamba 15:10
Türk Firmasının, Katar'a Dünyanın İlk Yüzer Ekolojik Otelinin Yapımı Devam Ediyor…

Yüzen 5 yıldızlı oteller yeni bir şey değil. Aslında Katar, yalnızca 2022 FIFA Dünya Kupası için böyle 16 kaçamak yaratıyor.  Ama şimdi Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu’nun (HAADS) yeni konsepti, tüm doğru nedenlerle diğerlerinden sıyrılmak için yarışıyor.

Yüzen eko-otel Türk firması 2020 yılının Mart ayında tasarlanması başladı bu düsturunu benimseyen “asgari enerji kaybı ve sıfır atık”. Bu nedenle, karbon ayak izini azaltmak ve çevre bilincine sahip yolcuları mutlu etmek için en son yeşil teknolojiye sahiptir.

Fütüristik tasarım, tıpkı dev bir hidro jeneratör gibi temiz enerji üretme ve döndürme konusundaki benzersiz yeteneği ile karakterizedir. Gereğince proje özellikleri HAADS tarafından paylaşılan, otel otomatik olarak konumunu dönen ve elektrik içine akan suyun enerjisini dönüştürerek elektrik üretir. Bunu başarmak için yapı, su hattının altında sofistike bir bilgisayar sistemi tarafından kontrol edilen bir dizi pervane ve itici ile donatılmıştır.

 

Otel, tıpkı dev bir hidro jeneratör gibi temiz enerji üretiyor.

Sonunda 376.000 fit kareyi veya yaklaşık 8.6 dönümlük alanı kaplayacak olan otel, ayrıca her biri 25kw elektrik üretebilen ve konuklar için güneş şemsiyesi olarak ikiye katlanabilen 55 dikey rüzgar türbinine sahip. Girdap şeklindeki çatı sadece çarpıcı bir tasarım özelliği olmakla kalmaz, yağmur suyunun toplanmasına da yardımcı olur. Diğer çevre dostu dokunuşlar arasında yiyecek atıklarını bahçeler için gübreye dönüştüren bir sistem ve bir atık su arıtma düzeneği bulunmaktadır.

Söylemeye gerek yok, okyanus sığınağı lüks konusunda eksik değil. İç mekanın merkezinde dev bir cam atriyum ve her biri özel balkonlu 152 misafir süiti var. Tasarım planları da bir sonsuzluk havuzu, çatı bar, beach club ve bir mini golf sahası dahil olmak üzere bir dizi lüks olanaklar göstermektedir.

HAADS, Katar yarımadasındaki ilk yüzen eko oteli inşa etmeyi planlıyor, ancak mobil yapısı sayesinde neredeyse her yere taşınabileceğini söylüyor. Firma, neredeyse otelin kendisi kadar iddialı bir başarı olan 2025’i tamamlama tarihini belirledi.

 

Kaynak: Temel Tacal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.