ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA ESTETİK DESTEĞİ!

TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Adana Şubesi, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle, kentteki bir estetik merkezi ile her yıl belirli sayıda şiddet mağduru kadının cerrahi müdahale gerektirmeyen yara ve kesik izlerini estetik cihazlarla ücretsiz tedavisi amacıyla protokol imzaladı.

24 Kasım 2021 Çarşamba 17:00
ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA ESTETİK DESTEĞİ!

TKKD Adana Şubesi ve Akdeniz Bölge Başkanı Avukat Meryem Türktekin, kadına yönelik şiddet konusunun Türkiye'nin en önemli toplumsal sorunlarından biri olduğunu ancak ortak akıl ve ortak güçle çözülebileceğini, toplumda herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Türktekin, toplumsal duyarlılıklarından dolayı estetik merkezinin sahibi Dr. Meral Mutlu ve ekibine teşekkür etti. Kadınlarla ilgili tüm özel günlerin arkasında hüzünlü bir hikaye olduğunu belirten Türktekin, "Maalesef 25 Kasım da böyle bir gün. Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı direnen üç cesur kız kardeşin 1960 yılında tecavüz edilerek katledildiği 25 Kasım gününü, Birleşmiş Milletler, 1999 yılında Mirabel kardeşlerin anısına 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' ilan etmiştir.

Onların, halkı için onurlu bir yaşam uğruna verdikleri bu mücadele birçok kadına cesaret olmuştur. Mirabel kardeşleri ve kadına yönelik şiddet sonucunda yaşamını kaybeden tüm kadınları rahmetle anıyoruz" dedi.

HER YIL ŞİDDET MAĞDURU 10 KADIN TEDAVİ EDİLECEK

Bu anlamlı günde kadına yönelik şiddete karşı güzel bir dayanışma örneği teşkil eden bu protokolü imzaladıkları için mutlu olduklarını dile getiren Türktekin, "Bu protokol ile her yıl şiddet mağduru 10 kadının yüz revizyonu işlemlerini, yara ve kesik izlerini ücretsiz olarak tedavi ettirebileceğiz. Amacımız, kadınların maddi ve manevi varlığını güçlendirmek. Bu nedenle şiddet gören kadınların sadece yaşam hakkını savunmakla kalmıyor, onlara her anlamda moral ve destek sağlamaya çalışıyoruz. Başlattığımız bu proje ile kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığı ve dayanışmayı artırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.