Semt pazarlarına iki gün izin verildi haller hareketlendi

06 Mayıs 2021 Perşembe 12:30
Semt pazarlarına iki gün izin verildi haller hareketlendi
Mersin’in Silifke ilçesindeki Atayurt Hali, pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde açık olacağının açıklanmasından sonra hareketlendi.
Durgun bir hafta geçiren Atayurt Halinde karardan sonra fiyatlarda az da olsa bir kıpırdanma görüldü. Atayurt Halinde çilek 7,5 ila 9,5 lira, domates 1 lira 80 kuruş ila 2 lira, erik 10 ila 12 lira, kavun 3 ila 5 lira, kayısı 12 ila 13 lira, nektarin 10 lira, dut 7 lira, üzüm 15 lira ve şeftali 10 liradan satılıyor.
Atayurt Hal Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer yaptığı açıklamada, “Pandemiden dolayı 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması piyasalarda biraz kırgınlığa sebep oldu. Bu kırgınlığı 2 gündür Irak’a 3 ila 5 tır arasında mal göndererek çözmeye çalıştık. İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgede pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde açık olacağı haberi üzerine piyasalarda az da olsa bir rahatlama oldu. Devlet büyüklerimizden 8 ila 15 Mayıs tarihleri arasında pazar yerlerinin açılmasının dışında en az haftada iki gün daha pazar yerlerinin açılmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.