Şair Ahmed Cevat'ın torununun oğlu: 'Şuşa ve Karabağ'da Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının dalgalanması gurur verici'

20 Ocak 2021 Çarşamba 19:43
Şair Ahmed Cevat'ın torununun oğlu: 'Şuşa ve Karabağ'da Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının dalgalanması gurur verici'

Şair Ahmed Cevat’ın torununun oğlu: "Şuşa'da büyük babamın adını taşıyan Türk Dünyası Kültür ve Edebiyat Merkezi'ni açmak istiyorum" Ahmed Cevat’ın torununun oğlu Cevat Ahunzadeh, Şuşa'da dedesinin adını taşıyan bir Türk Dünyası Kültür ve Edebiyat Merkezi açmak istiyor. Bu konuda açıklama Cevad Ahundzade'den geldi.

"Düşman hala gözlerini Şuşa'dan ayırmıyor. Başkomutan İlham Aliyev'in dediği gibi, gözbebeğimiz Şuşa ve Karabağ'ı korumalıyız. Şuşa tarihi değerleriyle halkımızın hafızasına damgasını vurmuştur. Bu şehir Türk dünyasının merkezi olmalı. Şuşa'yı korumak için ideolojik düşüncemizi de güçlendirmeliyiz. Türk dünyasının edebiyat, kültür ve düşüncelerinin merkezi olmalıdır. Böyle bir merkezin açılmasının Türk dünyasının dikkatini Şuşa ve Karabağ'a çekeceğini düşünüyorum. Merkez ayrıca Türk dünyası ile ilgili bir dizi etkinlik düzenleyebilir. Ahundzadeh, büyükbabasının zamanında Türk dünyasının birliği için çalıştığını da vurguladı: "Dedemin hayali Türk birliğini görmekti. Bugün, topraklarımızın özgürlüğüne kavuştuğu için ruhu mutlu. Şuşa ve Karabağ'da Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının dalgalanması gurur verici” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.