Ramin Ahmadov: 'Türkçe konuşan halklar arasındaki ilişkilerin gelişimi stratejik öneme sahiptir'

14 Nisan 2021 Çarşamba 21:25
Ramin Ahmadov: 'Türkçe konuşan halklar arasındaki ilişkilerin gelişimi stratejik öneme sahiptir'

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin sorumlu bilgi ve medya bakanları ve üst düzey yetkililer için Bakü'de 3. düzenlenen toplantıda, Türkçe konuşan halklar arasındaki kültürel, sosyal ve siyasi bağların gelişimini hızlandırması hedeflendi.

Yeni Azerbaycan Partisi Nizami İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin sorumlu bilgi ve medya bakanları ve üst düzey yetkililer için Bakü'deki 3.'sü yapılan toplantıda Vatan savaşında kardeş Türkiye'nin medyasının haklı davamıza tam ve etkin destek verdiğini kaydetti: “XXI yüzyıl bilgi ve teknoloji çağıdır. Dönem, yeni zorlukların ve gereksinimlerin ortaya çıkmasını gerektirir. Etkinliğin ana görevi bu amaca hizmet ediyor. Etkinlik aynı zamanda Türk dili konuşan ülkeler arasındaki ortak ve birleşik bilgilendirme faaliyetlerini de güçlendirecek. Günümüzde küresel bilgi alanında, birleşik bilgilerin Türk dili konuşan ülkeler arasında koordineli bir şekilde iletilmesi zamanın bir gereğidir. Türk dili konuşan ülkelerdeki siyasi-sosyal ve kültürel-sosyal değişimlerin karşılıklı iletişimi önemli ve stratejiktir. Vatan savaşında kardeş Türkiye medyası Azerbaycan'ın yanında yer aldı. Kardeş Türk televizyonu, Azerbaycan'ın haklı davasını gölgede bırakmak isteyen bazı uluslararası medya kuruluşlarının yanlış bilgilendirilmesinin önlenmesinde özel bir rol oynadı. Olayların seyri, Türk toplumu için birlikte çalışmanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Öyle düşünüyorum Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin bundan sonraki faaliyeti, elde edilen olumlu sonuçlara bağlı olarak daha etkili olacaktır“ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.