Kültürel miraslar bu müzede saklanıyor

17 Şubat 2021 Çarşamba 14:30
Kültürel miraslar bu müzede saklanıyor
Tarihi ve Kültürel değerlerini ön plana çıkarmak adına çalışmalar yürüten Dulkadiroğlu Belediyesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ile kentin değerlerini kayıt altına alıyor.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kurtuluş mahallesinde restorasyonunu tamamladığı tarihi konak, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi olarak 2019 yılında hizmet vermeye başlamıştı. Müze içerisinde şiir, deyiş, yöresel türkü ve dilden dile dolaşan sözlerin kayıt altına alında bir ses kayıt stüdyosu, masal odası, ahşap oyuncak odası ve Hacivat Karagöz gösteri sahnesi yer alıyor.
Özellikle ses kayıt stüdyosu, Kahramanmaraşlı sanatçılara ve sanatseverlere hizmet verdiği bildirildi. Yerel sanatçılar, bu alanı kullanarak eserlerini kayıt altına alırken, müze turistik anlamda da çok önemli bir ziyaret noktası haline geldi.
Kültürel miraslara belediye olarak önem verdiklerini ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Şehrimizin kültürel zenginliklerine sahip çıkma adına birçok projeye imza attık. Kültürel Miras Müzemizde bu projelerden bir tanesidir. 2019 yılında hizmete açtığımız müzemiz, aktif olarak kullanılmaktadır. Şuanda pandemi dolayısıyla ziyaretleri pandemi kurallarına göre düzenledik. Ancak normal şartlarda oldukça fazla ziyaretçi sayısına sahip önemli mekanlarımızdan bir tanesidir. Bu müzemizde özellikle şiirin ve edebiyatın başkenti olmamızdan dolayı, önemli bir projeye imza attık. İçerisinde tam donanımlı bir ses kayıt stüdyosu bulunan müzemiz, şehrimizde şiir, edebiyat ve bu gibi alanlarda faaliyet gösteren vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş şiir, değiş ve ağıtlarımız da burada ekiplerimiz tarafından kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılmak üzere arşivleniyor. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu gibi kültürel değerlerimize sahip çıkmaya ve onları gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.