KANIYLA 'BENİ RAGIP VURDU' YAZMIŞTI! KOCASININ ALDIĞI CEZA İSYAN ETTİRDİ.

Zeytinburnu'nda eşi Ragıp Canan tarafından silahla vurulan Nurtaç Canan, öleceğini sanıp kendi kanıyla yere "Annem, babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum" notunu düşmüştü. Mahkemede ''Yaralama kastım yoktu. Bir yol kazası gibi görmeniz gerekiyor. Şükürler olsun sakat kalmadı'' sözleriyle şaşkınlık yaratan saldırgan koca, 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nurtaç Canan ise verilen cezayı az bulup gözyaşları içerisinde isyan etti.

22 Kasım 2021 Pazartesi 17:23
KANIYLA 'BENİ RAGIP VURDU' YAZMIŞTI! KOCASININ ALDIĞI CEZA İSYAN ETTİRDİ.

Zeytinburnu'nda 4 Haziran günü gece saatlerinde Nurtaç Canan, eşi Ragıp Canan tarafından ayrılmak istediği gerekçesiyle bacaklarından vurularak ağır yaralanmıştı. Öleceğini düşünen yaralı kadın kendi kanıyla yere, "Annem babam hakkını helal et, üzülmeyin, beni Ragıp vurdu, kurtuldum" yazmıştı. Eşini silah ile yaraladıktan sonra olay yerinden kaçan Ragıp Canan, oğlunu arayarak ''Anneni dövdüm, git bir bak'' demişti. Yaralı kadın hastaneye sevk edilirken, Ragıp Canan yakalanarak gözaltına alınmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Ragıp Canan'ın eşi kasten öldürmeye teşebbüs, cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve 'silahla tehdit suçlarından 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Davaya ilişkin bugün görülen duruşmada karar açıklandı.

9 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Ragıp Canan savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını verdi. Ragıp Canan, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Silahla tehdit" suçlarından beraat ederken, "Eşe karşı kasten silahla yaralama" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE İSYAN ETTİ

Duruşmadan sonra gözyaşları içinde açıklama yapan Nurtaç Canan, "18 aydır yatıyor. O dışarı çıktıktan sonra beni kim koruyacak. Onun ağır bir ceza alması için benim ölmem gerekiyordu. Ben bunu bir kere daha anladım. Mazlumu yine mağdur ettiler. Zalime de tekrar özgürlük sundular. Beni özgürlüğümden kısıtlayacaklar. Bana yaptığının bedeli 2 sene yatacak ve çıkacak. 3 4 ay sonra çıkacak. Sonra ben ne yapacağım. 3 ay sonra beni kim koruyacak. Ben zaten Allah'ım beni öldür. Bu adamdan kurtar diyordum. Ben kurtulmuştum şimdi beni tekrar öldürüyorlar. Bu adam cani" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.