Kahramanmaraş'ta öğrenciler anlayarak daha hızlı okuyacak

12 Mart 2021 Cuma 13:30
Kahramanmaraş'ta öğrenciler anlayarak daha hızlı okuyacak
Onikişubat Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilerin dikkatlerini geliştirmek, konsantrasyonlarını yükseltmek, okudukları metinleri daha kısa sürede daha yüksek oranda anlamalarını sağlamak amacıyla geliştirilen ‘Anla Hızlan Odaklan Başar’ (AHOB) adlı yapay zeka yazılımının protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Programdan, 5’inci sınıfta eğitim gören yaklaşık 9 bin öğrenci faydalanacak. Yerli ve milli bir yazılım olan program ile dikkat ve odaklanma seviyesi 2 ile 6 kat artarken, öğrencilerin tek seferde okuduğunu anlama ise yüzde 90 oranlarına çıkacak.
Programın imza töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “5’inci sınıflarda okuyan 9 bin civarındaki öğrencimize onların dikkat eksikliğini gidermek ve okumaya odaklanmalarını sağlamak, okuma ile ilgili sorunlarını gidermek, eğitimi ve öğretimi keyifli ve eğlenceli hale getirmek, öğrencilerin derslere olan katılımlarını yükseltmek ve sınav başarılarını yükseltmek adına bütün bunları kapsayan programı ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile beraber uygulamaya başlayacağız. Daha çok okuyup, daha çok öğreneceğiz. Bu güne kadar milli eğiti müdürlüğümüz son derece uyumlu ve gayret içerisinde çalışmalar yaptık. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve dikkatlerini okumaya yönlendirmelerini öğrencilerimiz ile buluşturacağız” dedi.
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise, “Onikişbuat Belediye’miz bu zamana kadar çok ciddi çalışmalar yaptı. Birçok konuda yarışmalar ve kitap dağıtımları gibi çalışmalara imza attı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise eğitime yaptığı yatırımlar ve çalışmalardan dolayı Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür eti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.