İBB'NİN DENİZ TAKSİLERİ SEFERLERİNE BAŞLADI!

İBB'nin Haliç Tersanesi'nde ürettiği deniz taksiler, test sürecinin başarılı bir şekilde sona ermesiyle yolcu taşımacılığına başladı. Tasarım ve üretim aşamalarının tamamı İBB'ye ait olan deniz taksiler, akıllı telefonlara indirilebilecek 'İBB Deniz Taksi' uygulaması ile hizmet verecek.

01 Aralık 2021 Çarşamba 13:59
İBB'NİN DENİZ TAKSİLERİ SEFERLERİNE BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tamamı yerli ve milli olanaklarla üretilecek 50 yeni nesil deniz taksiden 8'i için 24 Eylül Dünya Denizcilik Gününde düzenlenen suya indiriliş törenine katılmıştı. Haliç Tersanesi'nde üretilen deniz taksilerin tasarımı Şehir Hatları AŞ Genel Müdürü Sinem Dedetaş tarafından yapıldı.

DENİZ TAKSİNİN AÇILIŞ ÜCRETİ 100 TL

Deniz taksiler, 7 gün 24 saat hizmet verecek. Aynı anda 10 kişinin kullanması halinde, deniz taksilerde dolmuş modeli uygulanabilecek. Kişi başına açılış ücreti 10 TL olacak. Deniz taksiyi tek başına kullanmak isteyenler için de 30 Eylül 2021 günü gerçekleşen UKOME toplantısında alınan karar gereği, açılış ücreti 100 TL olacak.

Belirli bir mil aşıldıktan sonra mil başına ücret eklenecek. Örneğin: Üsküdar- Beşiktaş arası 100 TL, Kadıköy-Beylerbeyi arası 361 Tl, Bostancı-Kınalıda 257.5 TL, Büyükada- Heybeliada 112.8 TL, Büyükada- Maltepe seferlerinin ücreti 220 TL olacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.