Havale Ve EFT'de Yeni Dönem FAST Sistemi Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yeni nesil 7-24 anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin, bankalar ile yapılan görüşmelerin ardından kullanıma açıldığını duyurdu.

08 Ocak 2021 Cuma 11:31
Havale Ve EFT'de Yeni Dönem FAST Sistemi Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7-24 anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bankalar ile görüşülen pilot testlerin ardından, 8 Ocak 2021 Cuma günü kullanıma açılmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.

 

FAST Sistemi ile birlikte, elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, telefon numarası veya e-posta adresi ile kolay ve pratik bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıma sunulduğunu belirten açıklamada; “FAST Sistemi, yaygın kullanımının yakından izlenmesi amacıyla, ilk aşamada 50 TL limitli olarak başlatıldı. Bu limit, kullanımın yaygınlığına göre kademeli şekilde artırılarak 1000 TL’ye kadar yükseltilecek” denildi.

Ayrıca, FAST Sistemi, işlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çıkarılması ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma değerli yeni özelliklerin de yakın vadede eklenmesiyle birlikte, dijital ekonominin bir üst seviyeye taşınmasına önemli katkılar sağlayacağına da dikkat çekildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.