DSÖ: OMİCRON VARYANTININ KÜRESEL YAYILMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK!

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün yeni varyantı Omicron için kötü haberi verdi. Küresel riskin "çok yüksek" olarak değerlendirildiğini yazılı bir açıklama ile 194 üye ülkeye bildiren DSÖ, vaka sayılarında artış görülebileceğini ve aşı programlarının acilen hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

29 Kasım 2021 Pazartesi 11:45
DSÖ: OMİCRON VARYANTININ KÜRESEL YAYILMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK!

Dünya Sağlık Örgütü, üye ülkelere yaptığı açıklamada koronavirüsün Omicron varyantının küresel yayılma riskinin "çok yüksek" olduğunu ifade etti. Reuters'ın aktardığı habere göre, Dünya Sağlık Örgütü 194 üye ülkeye koronanın ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantına ilişkin açıklamalarda bulundu.

VAKALARDA CİDDİ ARTIŞLAR GÖRÜLEBİLİR

DSÖ açıklamasında, varyantın özellikleri göz önünde bulundurulduğunda koronavirüs vakalarında artış görülebileceği belirtildi.DSÖ, üye ülkelere Covid-19 aşı programlarını hızlandırma çağrısında bulundu.

Güney Afrika'da tespit edilen ve hızla dünyaya yayılan Omicron varyantının daha ağır hastalığa neden olup olmadığı henüz tespit edilmedi.

"HEM AŞI HEM DE TESTLERE GÜNCELLEME GELEBİLİR"

Koronavirüsün 32 kez mutasyona uğramış yeni varyantı olan B.1.1.529, dünyayı alarma geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Omicron olarak adlandırılan yeni varyant hakkında Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulundu. Hong Kong'ta tespit edilen 2 vakaya dikkat çeken Prof. Şener, "Bu iki vakada 4'üncü PCR testinde pozitiflik tespit edildi. 2 vaka da çift doz mRNA (Pfizer) aşılı. Bu durum mevcut testlerden de kaçabilme potansiyeli konusunda kuşku yaratıyor. Dolayısıyla gelinen noktada hem aşı hem de testlere güncelleme gelebilir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.