DOLAR, 4 SAATTE 1 LİRADAN FAZLA YÜKSELDİ!

Edinilen bilgilere göre, haftanın ikinci iş gününe hareketli başlayan dolar, 4 saatte 1 liradan fazla yükseldi.

23 Kasım 2021 Salı 14:13
DOLAR, 4 SAATTE 1 LİRADAN FAZLA YÜKSELDİ!

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı 100 baz puan faiz indirme kararının ardından yükselişe geçen ve bir daha düşmeyen dolar, bugüne de çok hızlı başladı. Dolar, sabah saatlerinde tarihi rekor kırarak 12.50 seviyelerine yükseldi.

DÜN 11 İLE 11.25 ARASINDA GEZDİ

Dolar geçen hafta 11.32 lirayı görmesinin ardından dün gün boyunca 11-11.25 aralığında bir seyir izledi. Piyasa kapanışının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ekonomi politikalarının aracı olan faizin seviyesini belirleyecek olan ülkenin ihtiyaçlarıdır. Enflasyonun parasal daralmalarla düşürebileceği kapalı ekonomiler dışında hiçbir karşılığının bulunmadığını gördük. Mandacı iktisatçıların ülkemizi açlığa, yoksulluğa mahkum edecek politikaları reddediyoruz. Bunun yerine sorunlarımızı kendi çözümlerimizle aşacak adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.