Bu ağacın 1 metre yakınından geçilmesi bile tehlikeli!

Dallarının altında bile durmanın ölümcül olduğu belirtilen dünyanın en tehlikeli ağacı olan Manşinel ağacı, ABD'nin Florida eyaletinde tespit edildi. Zehirli beyaz özsu salgıladığı için dokunan kişiyi ölüme götüren ağacın meyvesi ise yeşil elmaya benziyor.

19 Kasım 2021 Cuma 10:30
Bu ağacın 1 metre yakınından geçilmesi bile tehlikeli!

Ağaçlar canlı varlıkların hayatı için çok büyük bir öneme sahip. Ancak bazıları tam tersine insanlar için ölümcül olabiliyor. İşte onlardan bir tanesi olan Manşinel ağacı.

2011 yılında "Guinness Rekorlar Kitabı" tarafından dünyanın en tehlikeli ağacı olarak adlandırılan ağaç şu ana kadar sadece ABD'nin Florida eyaletinde ve Karayipler'in bazı bölgelerinde görüldü.

Uzmanlar bu ağacın dallarını odun olarak kullanmanın bile tehlikeli olabileceğini belirtirken, ağacın bulunduğu alanlara uyarı yazısı içeren tabelalar asıldı.

Guinness Rekorlar Kitabı'nda ağaçla ilgili, "Altında durulsa bile ölümcül riskler barındırıyor. Yağmurda altında durmak bile, tehlikeli. Teniniz özsuyu içeren yağmur damlaları ile ıslanırsa, facia olabilir. Herhangi bir parçasını yakmak çıkardığı duman nedeniyle körlüğe neden olabilir" uyarısı yer alıyor.

Guinness ayrıca, "Küçük yeşil elma benzeri meyvesinden alınacak tek bir ısırık, kabarmaya veya şiddetli ağrıya neden olur ve ölümcül olabilir" ifadelerini kullanıyor.

Halk arasında "plaj elması" ağacı olarak bilinen Manişel, (Hippomane mancinella) ciddi tıbbi sorunlara neden olabilirken, Ulusal Sağlık Enstitüleri, sütlü özsuyunun cilt ile temas etmesi durumunda kabarma, yanma ve iltihaplanmaya neden olacağını söylüyor.

 

 

 

 
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.