Beyin Felci Olarak da Bilinen Serebral Palsi Nedir?

07 Ocak 2021 Perşembe 17:37
Beyin Felci Olarak da Bilinen Serebral Palsi Nedir?

Her anne adayı bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak ister. Ancak bazı durumlar vardır ki anne-baba adayının elinde olmaksızın dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bunlardan biri olan ve “beyin felci” olarak da tanımlanan Serebral Palsi de (SP), hamilelikte, doğum esnasında veya yaşamın ilk yıllarında bebekte çeşitli sebeplerle oluşan beyin hasarına bağlı gelişen bir hastalık olarak biliniyor.

En sık saptanan neden erken doğum (Prematüre) olmakla beraber, gebelikte oluşan yüksek tansiyon, gebelik süresinde geçirilen enfeksiyonlar, kan uyuşmazlığı, zor doğum sonrası bebeğin oksijensiz kalması, bazı enfeksiyonlar ve kafa travmasının SP’nin başlıca sebepleri arasında gösterildiğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Tuhanioğlu, bu hastalığın oluşumunda yüzde 70–80 oranında doğum ve doğum öncesine ait hastalık ve durumların rol oynadığını ifade ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.