Arkeologlar, Mısır tarihini yeniden yazdıracak keşfe imza attı

Mısır'da arkeologlar son zamanların en büyük buluşuna imza attı. Başkent Kahire'nin güneyinde bulunan Abu Gorab bölgesinde yapılan kazılarda, çölde tamamen kumlara gömülmüş 4,500 yıl öncesine ait, firavunlar tarafından inşa edildiği tahmin edilen bir Güneş Tapınağı bulundu.

18 Kasım 2021 Perşembe 13:18
Arkeologlar, Mısır tarihini yeniden yazdıracak keşfe imza attı

Toplamda, firavunlar tarafından inşa edildiği tahmin edilen altı güneş tapınağı bulunuyor. Şu ana kadar altı tapınaktan ikisi bulundu.

Eski Mısır Bilimi Akademisinde görevli olan Dr. Massimiliano Nuzzolo ve diğer bilim adamları tüm kariyerlerini güneş tapınaklarını bulmak için harcıyorlar.

Tapınaklar Firavunlara yaşarken tanrı statüsü verilmesi için inşa edildi. Piramitler ise firavunlara diğer dünyada tanrı unvanı alacaklarına inandıkları için inşa edildi.

Bölgede araştırma yapan arkeologlar yerde çıkıntı fark edince alan kazıldı. Kazıda son Güneş tapınağı ortaya çıktı.

Bölgede yapılan kazılarda küçük çapta toprak briketlerden inşa edilmiş yapılara ulaşıldı.

Diğer güneş tapınaklarının bulunması için çalışmalar devam ediyor.

 

 

 

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.