AK Parti Grup Başkanlığı görevinden Naci Bostancı'nın ayrılmasının ardından göreve TBMM eski Başkanı İsmet Yılmaz seçildi.

AK Parti Grup Başkanlığı görevinden Naci Bostancı'nın ayrılmasının ardından yapılan kapalı grup toplantısında, bu göreve TBMM eski Başkanı İsmet Yılmaz seçildi.

17 Kasım 2021 Çarşamba 13:38
AK Parti Grup Başkanlığı görevinden Naci Bostancı'nın ayrılmasının ardından göreve TBMM eski Başkanı İsmet Yılmaz seçildi.

AK Parti Grubu, yeni Grup Başkanı'nın belirlenmesi için basına kapalı toplandı. Toplantıda, AK Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı, 2023 seçimleri kapsamında AK Parti Genel Merkezi'nde görev alacağı için yeni Grup Başkanı'nın belirlenmesi amacıyla Grup İç Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre seçim yapıldı.

241 OYLA SEÇİLDİ

Bostancı'dan boşalan AK Parti Grup Başkanlığına, 241 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.

SEÇİM SÜRECİNDE GÖREV ALACAK

2 gün önce bu değişikliğin yapılacağı gündeme gelmiş, iddialar Yılmaz'ın yeni grup başkanı olacağı yönünde siyasi kulisleri hareketlendirmişti. Başkanlık görevinden ayrılan Bostancı'nın bundan sonra danışman olarak genel merkezde seçim hazırlıklarının koordinasyonunda görev alacağı öne sürülmüştü.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ DE DEĞİŞECEK Mİ?

Grup başkanlık görevine gelecek Yılmaz, eskiden olduğu gibi grup başkanvekillerinin görevlerinin koordinasyonunu sağlayacak, çalışmalara başkanlık edecek ve meclis çalışmaları konusunda planlama yapacak. Bu düzenlemenin grup başkanvekillerinde de değişikliğe neden olup olmayacağı konuşulurken, şimdilik bu yönde bir tasarruf olmayacağı iddia edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.