Sulama kanalında kayıp genci arayan su altı polisleri, hırsızları suçüstü yakaladı

11 Temmuz 2022 Pazartesi 10:30
Sulama kanalında kayıp genci arayan su altı polisleri, hırsızları suçüstü yakaladı
ADANA’da su altı polisleri, sulama kanalında kaybolan Suriye uyruklu gencin cesedini ararken, çaldıkları internet kablolarının plastik kaplamasını yakıp, bakırını almaya çalışan 3 şüpheliden birini kanal kenarındaki tarlada yakaladı, kaçan diğer 2 şüpheli için çalışma başlatıldı.
Olay, 10 Temmuz günü sabah saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi’ndeki Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bağlı sulama kanalı yakınındaki tarlada meydana geldi. 9 Temmuz akşam saatlerinde kanala düşen yeğenini kurtarmak için suya atlayan ancak akıntıda kaybolan Suriye uyruklu Mahmud Hanora'yı (27) arayan su altı polisleri, kanal kenarındaki tarlada park halindeki taksiden şüphelenerek yanlarına yaklaştı.
KENDİLERİNİ ELEKTRİKÇİ OLARAK TANITMIŞLAR
Polisleri karşısında gören 3 şüpheliden 2’si tarlaya girip izini kaybettirdi. Havaya ateş açan ekipler, şüphelilerden Mustafa E.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Bölgede inceleme yapan polisler, taksinin çevresinde ve aracın içinde çalıntı olduğu tespit edilen plastik kaplı bakır telefon kabloları ele geçirdi. Mustafa E., olayla ilgisi olmadığını iddia etti  taksi şoförü kaçan 2 şüphelinin ve Mustafa E.’nin taksisine kablolarla bindiğini ve kendilerinin elektrikçi olduklarını söyleyip, tarlada indiklerini anlattı.  
İÇERİSİNDEKİ BAKIRLARI ÇIKARTMIŞLAR
Mustafa E.’nin üst aramasını gerçekleştiren polis, maket bıçağı ve enjektör içerisinde uyuşturucu madde ele geçirdi. Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılan Mustafa E.’nin hırsızlık suçundan kaydının bulunduğu ve bu yüzden cezaevinde yattığı tespit edildi. Çevrede detaylı inceleme yapan ekipler, hırsızların tarla kenarında çalıntı kabloları yaktığını ve içerisindeki bakırları çıkarttığını belirledi. Mustafa E. ve taksi şoförü sorgulanmak emniyete götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.