Isınmak için kartonları tutuşturdu; sıçrayan alevle halk pazarının deposu yandı

13 Ocak 2023 Cuma 10:05
Isınmak için kartonları tutuşturdu; sıçrayan alevle halk pazarının deposu yandı
ADANA'da, sokakta yaşayan Ramazan Sarı (66), ısınmak için bulduğu kartonları tutuşturduğu sırada, yan taraftaki Seyhan Belediyesi'ne ait halk pazarının deposuna da alev sıçradı. Depoda birçok ürün kül olurken, Sarı gözaltına alındı.
Olay, dün saat 05.30 sıralarında, Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'ndeki Seyhan Halk Pazarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, sokakta yaşayan Ramazan Sarı, sabaha karşı ısınmak için Seyhan Belediyesi'ne ait Seyhan Halk Pazarı'nın yanında atıl bulunan kartonları tutuşturdu. Kartonların yanmasıyla çıkan alevler, halk pazarının deposuna sıçradı. Sarı ise bölgeden kaçtı. Yangın, kısa sürede depoyu sardı, ihbarla bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler, itfaiyecilerin çalışması sonucu söndürüldü. Depodaki ürünlerin çoğu kül olurken, halk pazarı önünde duran belediyeye ait araç da hasar gördü. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çevredeki kameraların kayıtlarını incelemesiyle bölgenin yakınında yakalanan Ramazan Sarı, gözaltına alındı. 'Kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlenen Sarı'nın, emniyetteki ifadesinde, "Sabaha karşı çok üşüdüğüm için bulduğum kartonları yaktım. Deponun yandığını fark etmedim" dediği öğrenildi.
Ramazan Sarı'nın kartonları tutuşturduğu ve yangının çıktığı anlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Sarı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.