Adana’da ‘tefeci’ operasyonu: 2 tutuklama

06 Ocak 2023 Cuma 09:54
Adana’da ‘tefeci’ operasyonu: 2 tutuklama
ADANA’da tefecilik yoluyla 12 milyon 600 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen ve operasyonla gözaltına alınan 20 şüpheliden 2’si tutuklandı, 8 kişi adli kontrol, 10 kişi ise savcılık talimatıyla serbest kaldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, tefecilik yaptığı öne sürülen 21 kişiyi tespit etti. Şüphelilerin, paraya ihtiyacı olan 254 kişiye senet ve çek karşılığı faizle borç verdiği, borcunu ödeyemeyenleri ise icraya vererek 12 milyon 600 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Ekipler, 3 Ocak’ta şafak vakti şüphelilerin belirlenen adreslerine eş zamanlı baskın yaptı. Daha önce de ‘tefecilik’ suçundan gözaltına alınan ‘Binbir Surat’ lakaplı Zeynep K.’nin de aralarında olduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız 2 tabanca, 25 milyon 357 bin TL tutarında çok sayıda çek ve senet, 12 pos cihazı, farklı kişilere ait 102 kredi kartı, alacak notlarının bulunduğu ajanda ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Zeynep K.'nin de aralarında olduğu 8 kişi adli kontrol şartıyla, 10 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.