1,3 ton kokain davasında baba ile oğluna hapis cezası

23 Aralık 2022 Cuma 11:49
1,3 ton kokain davasında baba ile oğluna hapis cezası

MERSİN, ()-MERSİN'de Liberya bandıralı gemideki muz yüklü 2 konteynerde 1 ton 300 kilo kokain ele geçirilmesine ilişkin açılan davada, Nimet Şimşek (57) 30 yıl, oğlu Bedirhan Şimşek (33) ise 27,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İl Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 16 Haziran'da Liberya bandıralı gemideki muz yüklü 2 konteynerde 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirdi. Soruşturma kapsamında muz ithalatını yapan şirketin sahibi Nimet Şimşek, oğulları H.İ.Ş. ile Bedirhan Şimşek, firma temsilcisi M.S. (47), çalışanlar R.S. (28) ve E.Ş. (53) hakkında 'uyuşturucu ithal etme' suçundan 45'er yıldan 67 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle Mersin 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar duruşmasında; Nimet Şimşek 'uyuşturucu ithal etme' suçundan 30 yıl, oğlu Bedirhan Şimşek ise 27 yıl 6 ay hapis cezası aldı. 2 sanığın tutukluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar H.İ.Ş., M.S., R.S. ve E.Ş. ise beraat kararı verdi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.