İskenderun'da tohumlar toprakla buluştu

Hatay-İskenderun Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, 'Tohum Bombası' projesiyle karadan ve havadan hazırladıkları tohumları attı.

12 Mart 2022 Cumartesi 17:41
İskenderun'da tohumlar toprakla buluştu

Hatay-İskenderun Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 'Tohum Bombası' projesi kapsamında hazırlanan tohumları, toprakla buluşturdu. Yamaç paraşütü pilotu İlker Özgüven, yangında zarar görmüş ulaşılamayan noktalara havadan tohumları attı. Proje sorumlusu öğretmen İsmail Zeytun, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte hazırlanan projeye sivil toplum kuruluşlarının desteğini aldıklarını belirtti. Zeytun, "Doğal ekosistemlerde; ağaçlardan toprağa düşen tohumlar uygun ortam ve koşullarda hayat bulurlar ve ormanları oluştururlar. Biz de doğadaki bu süreçten esinlenip öğrencilerimizle yaban hayvanlarının da faydalanacağı daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya için atık kağıtlardan ve killi topraktan yaptığımız, içerisinde öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin tükettikleri meyvelerden, çevrelerindeki ağaçlardan, bitkilerden elde ettikleri Akdeniz iklimine uygun çeşitli meyve çekirdekleri olan tohum bombalarını doğaseverlerle Hatay genelinde yangınlardan zarar gören, özellikle ulaşımın zor olduğu bölgelerde doğa ile buluşturduk ”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.