Su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı, dronla görüntülendi

18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:38
Su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı, dronla görüntülendi
MERSİN'in Tarsus ilçesinde, sulama ile içme suyu temini amaçlı yapılan ve su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı, dronla havadan görüntülendi. 
Türkiye'nin en büyük 4'üncü barajı olacak ve ekonomiye yıllık 500 milyon TL katkı sağlayacak Pamukluk Barajı, su tutmaya başladı. 17 bin kişiye dolaylı istihdam alanı oluşturacak baraj, dronla havadan görüntülendi. Bölgede senede 2 defa ürün almayı sağlayacak Pamuklu Barajı, sera yetiştiriciliği ve tropikal meyvelerin yetişmesine nefes olacak. 180 bin dekar alanı sulayacak barajdan, 130 milyon metreküp içme suyu temin edilebilecek. Ayrıca yıllık 80 gigavatsaat enerji üretecek. Baraj sayesinde Mersin'e içme suyu temini ve enerji faydası da sağlanacak. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.