Pakistan'ın yardım gemisi Mersin Limanı'nda

20 Mart 2023 Pazartesi 13:57
Pakistan'ın yardım gemisi Mersin Limanı'nda
KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 kentte yıkımlara neden olan depremlerin ardından Türkiye'deki afetzedeler için bin ton yardım taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne ait ilk gemi, Mersin Limanı'na geldi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Pakistan, deniz yoluyla da ilk yardımını Türkiye'ye gönderdi. 28 Şubat'ta Karaçi'den yola çıkan Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait 'PNS Nasr' isimli yardım gemisi, Mersin Limanı'na ulaştı. İçinde çadır, battaniye ve çeşitli destek malzemelerini taşıyan gemiyi, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid karşıladı. Burada konuşan Büyükelçi Yousaf Junaid, geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi. Junaid, her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.  
2 gün boyunca Mersin Limanı'nda kalacak olan gemiden indirilen malzemeler, depremden etkilenen illere gönderilecek.
Pakistan’ın ikinci yardım gemisinin de önümüzdeki günlerde Türkiye’ye ulaşmasının beklendiği ifade edildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.