Mersin'de zincir market şubesi eksik evraktan mühürlendi

08 Aralık 2022 Perşembe 13:39
Mersin'de zincir market şubesi eksik evraktan mühürlendi

MERSİN'in Toroslar ilçesinde zabıta, verilen süre içerisinde çalışma ruhsatı almayan bir zincir market şubesini mühürleyerek, faaliyetlerini durdurdu.
Toroslar ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim ekipleri, verilen süre içerisinde çalışma ruhsatı almayan ve işletmeye uygun olmayan iş yerlerini denetledi. Zabıta, ilçe genelindeki zincir marketlerde ürünlerin raf ve kasa fiyatları, son kullanma tarihi, işletmenin hijyen ve düzen kontrolü ile ruhsat denetimi yaptı. Yusuf Kılıç Mahallesi’ndeki bir zincir marketin eksik evrak ibraz ettiği tespit edildi. Yapılan incelemelerin ardından zabıta ve ruhsat denetim ekiplerince, çalışma ruhsatı almayan zincir market mühürlendi.
'SAHAYI BOŞ BIRAKMIYORUZ'
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, zabıta ekiplerinin fahiş fiyat ve haksız kazanç sağlayanlara karşı denetimlerini sürdürdüğünü kaydetti. Haksız rekabet ve usulsüz kazanç sağlamaya yönelik satış yapan işletmeler hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem uyguladıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Zabıta ve ruhsat denetim ekiplerimiz, bu kapsamda uygun şartları taşımadığı gerekçesiyle Yusuf Kılıç Mahallemizdeki bir zincir marketi mühürleyerek faaliyetini durdurmuştur. Bu denetimleri, vatandaşlarımızın alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapmaları için gerçekleştirmekteyiz. Haksız kazanç sağlayanlara asla fırsat verilmeyecektir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan hemşehrilerimiz, istek ve taleplerini belediyemizi arayarak iletebilirler" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.