Kardeşi ve ailesi çağrı yaptı; termal kameranın 'yaşam' belirtisi bulmasıyla çalışma başlatıldı

12 Şubat 2023 Pazar 01:20
Kardeşi ve ailesi çağrı yaptı; termal kameranın 'yaşam' belirtisi bulmasıyla çalışma başlatıldı
HATAY'ın Antakya ilçesinde Yusuf Yonca, depremde yıkılan Alya Nur Apartmanı'nda oturan kardeşi Ercan Yonca, onun eşi ve çocuğunun enkaz altında kaldığını ve halen yaşadıklarını duyuran videoyu sosyal medyada paylaştı. Yardım çağrısı üzerine bölgeye giden ekiplerce termal kamera ile yapılan ölçümde, yıkılan apartmanda 3 kişinin hayatta olduğu tespit edilirken, arama- kurtarma çalışması başlatıldı.
Hatay’ın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi İnönü Bulvarı üzerindeki Alya Uçar Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir oldu. Yusuf Yonca, apartmanın en alt katında kardeşi Ercan Yonca, onun eşi Seda Yonca ve çiftin bebekleri Can’ın halen yaşadığını ve çıkarılması için yardıma ihtiyacını olduğunu anlatan bir video çekerek sosyal medyada paylaştı. Yusuf Yonca videoda, maden işçilerinin apartmana girerek kardeşini ve ailesini kurtarabileceğini ifade ederek, "Antakya’daki binanın en alt katında kardeşim Ercan, eşi Seda ve Can bebek için hepimiz kenetlendik. Büyük bir mücadele sergiliyoruz. Termal ısı kameralarıyla ölçüm yapıldı. İçeride halen üç canlı var. Allah rızası için bütün madenciler ki ancak madencilerin çözebileceği bir problem var. Bunun için çırpınıyoruz. Çok az canlı kaldı, onlar için son saatler. Bütün madencilerin buraya yönelmesi lazım" dedi.
TERMAL KAMERA ISI TESPİT ETTİ
Yusuf Yonca’nın sosyal medyadaki yardım çağrısının üzerine bölgeye çok sayıda arama- kurtarma ekibi sevk edildi. Enkaz haldeki apartmanda yapılan termal ısı kamerası ölçümünde binada 3 farklı yaşam belirtisi tespit edildi. Hemen harekete geçen ekipler, Ercan Yonca, eşi ve çocuklarını kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.