Bosna Hersekli çocuklardan deprem bölgelerindeki yaşıtlarına hediye

09 Nisan 2023 Pazar 14:33
Bosna Hersekli çocuklardan deprem bölgelerindeki yaşıtlarına hediye
BOSNA Hersek'te yaşayan çocuklar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde binaların yıkıldığı Hatay'daki yaşıtlarına hediye paketleri gönderdi. Yetim Vakfı Beykoz Gönüllüleri tarafından dağıtılan yardımlar, depremzede çocukların yüzünü güldürdü.
Kırıkhan ilçesinde Kahramanmaraş merkezli binlerce kişinin ölümüne neden olan depremlerde evleri yıkılan aileler, Beykoz Belediyesi tarafından ilçe stadına kurulan çadırkente yerleştirildi. Bosna Hersek'te yaşayan çocuklar, kendileri gibi her yaştan çocuklar için 7 bin hediye paketi hazırladı. Paketler, hava yolu ile Türkiye'ye gönderildi. Reyhanlı Lojistik Merkezi'ne getirilen hediye paketlerinden 500'ü, Yetim Vakfı Beykoz Gönüllüleri tarafından teslim alındı. Çadırkente getirilen paketler, gönüllüler tarafından kamyonetten indirildikten sonra çocuklara dağıtıldı. Üzerine hangi yaş grubuna ait eşya olduğunun not edildiği paketleri alan çocuklar, büyük mutluluk yaşadı.
Depremden olumsuz etkilenen çocuklara psikososyal destekler de düzenleyen vakfın Beykoz Gönüllülüleri Başkanı Şeref Kaçmaz, depremin ilk gününden bu yana bölgede olduklarını kaydetti. Kaçmaz, "Öncelikle yardımlarını esirgemeyen bütün milletimize teşekkür ediyoruz. Burada Bosna Hersek'teki her yaş grubundan çocuklarımızın evlerinde, okullarında hazırladıkları hediye paketlerinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yetim Vakfı olarak Beykoz Belediyesi ile ortak proje gerçekleştirmek istedik. Bölgede ihtiyaçlar bitmedi. Bütün milletimizin yardımlara devam etmesini rica ediyoruz. Özellikle köylere, kenar köşedeki insanlara ulaştırılması için bizzat fiziken gönüllü olmalarını tavsiye ediyoruz. Yardımların süreceğine eminiz. Aynı şekilde Bosna Hersek'teki çocuklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.