Astım hastaları bu mağarada şifa arıyor

02 Ekim 2022 Pazar 11:53
Astım hastaları bu mağarada şifa arıyor

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), ()-MERSİN'in Anamur ilçesinde 20 milyon yıl önce oluştuğu sanılan ve astım hastalığını iyileştirdiğine inanılan Astım (Köşekbükü) Mağarası'nı yılbaşından bu yana 55 bin kişi ziyaret etti.
İlçeye bağlı Ovabaşı Mahallesi'nde 20 milyon yıl önce oluştuğu değerlendirilen ve 2 bin yıl önce bir çoban tarafından bulunan Astım (Köşekbükü) Mağarası'na ilgi sürüyor.  Anamur Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen, normal şartlar altında yılda 45-50 bin ziyaretçiyi ağırlayan mağaranın geçen yıl pandemi nedeniyle 20-25 bin kişiyi ağırladığına dikkat çekerek, "Bu yılbaşından itibaren pandemi dönemine kıyasla ziyaretçi sayısı ikiye katlandı ve 55 bin civarına ulaştı. Ayrıca, Roma kralının astım hastası kızının da bu mağarada şifa bulduğu rivayet ediliyor" dedi.  
Mağara hakkında bilgi veren Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan da önceki dönemlerde mağaranın içerisinin çok dik ve kaygan olduğunu ancak hazırlanan proje kapsamında yapılan donatılar ve merdivenler sayesinde turistik özelliğe kavuşturulduğunu söyledi.
SABİT SICAKLIK
Öte yandan, mağara nem oranının yüzde 80, sıcaklığın 18 derecede sabit kalması ile dikkat çekiyor. 3 bölümden oluşan mağaranın birinci bölümüne 'Huzur', ikinci bölümüne 'Şifa', üçüncü bölümüne ise 'Dilek' adı verilmiş durumda. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.