Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Zoteeva’dan depreme ilişkin açıklama

06 Şubat 2023 Pazartesi 14:43
Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Zoteeva’dan depreme ilişkin açıklama
Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda ilde hissedilen depremin ardından açıklama yaptı.

İnşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinde deprem nedeniyle herhangi bir hasar olmadığını kaydeden Zoteeva’nın açıklaması şöyle:

“Türkiye’de meydana gelen deprem ve ardından yaşananlar hepimizi üzmüş ve endişelendirmiştir. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan deprem, Akkuyu NGS sahasının bulunduğu bölgede yaklaşık 3 şiddetinde hissedilmiştir. Uzmanlarımız sahamızda bulunan bina, ekipman ve vinçlerde bir hasar tespit etmemiştir. Sahada inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir. Depremde zarar görenlere elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Çalışanlar arasında, şu an deprem bölgesinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekenler yapılmaktadır. Akkuyu Nükleer’in acil durum birimleri olan Mobilizasyon Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durum Koruması Birimleri, Türkiye’deki acil durum merkezi AFAD ile iş birliği yaparak deprem sonrası yardım için bölgeye ekipman ve personel göndermeye hazırlanmaktadır. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.” ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.