Adana’dan 450 jeneratör helikopterlerle Hatay’a götürüldü

10 Şubat 2023 Cuma 09:48
Adana’dan 450 jeneratör helikopterlerle Hatay’a götürüldü
ADANA Havalimanı’na 450 jeneratör, Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı ekipleri tarafından helikopterlerle Hatay’daki depremzedelere götürüldü. 
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan iki depremin ardından 10 ilde çok sayıda bina yıkılırken binlerce kişi enkaz altında kaldı. O günden itibaren deprem bölgelerine yardım çalışmaları başladı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde Adana Havalimanı’na 450 jeneratör getirildi. Jeneratörler Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından helikoptere yerleştirildi. Ekipler, gün içinde defalarca sorti yaparak jeneratörleri Hatay’a ulaştırdı. Burada jandarma ekipleri tarafından teslim alınan jeneratörler, daha sonra Hatay’da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışması yapan ve evlerine giremeyen depremzedelere götürüldü. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.