Adana'da SGK’da EYT yoğunluğu

29 Aralık 2022 Perşembe 11:36
Adana'da SGK’da EYT yoğunluğu

ADANA’da çok sayıda kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkındaki açıklamanın ardından prim günlerini hesaplatmak ve askerlik-doğum borçlanması işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nde yoğunluk oluşturdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, yaş şartının aranmayacağı EYT düzenlemesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını bildirdi. Yaklaşık 50 bin EYT’linin bulunduğu kentte ise sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda kişi SGK İl Müdürlüğü’nde kuyruk oluşturdu. Mesai saatinin gelmesiyle içeri alınanlar, prim günlerini hesaplattı ve askerlik-doğum borçlanması işlemlerini yaptı.
SGK’ya gelenlerden Abdullah Yıldız (49), normal şartlar altında emekli olmak için 5 yıl daha beklemesi gerektiğini ancak düzenlemenin yasalaşmasının ardından emekli olabileceğini kaydetti. Dilaver Tunç (48) ise düzenleme sayesinde 6 yıl beklemekten kurtulduğunu söyledi.
E-DEVLET'TE İŞLEMLER 15 SANİYE
SGK Adana İl Müdürü Bilal Canbolat ise yıl sonu olduğu için askerlik-doğum borçlanması işlemleri için zaten vatandaşların yoğunluk oluşturduğunu ancak EYT açıklamasının ardından bu yoğunluğun daha da arttığını vurguladı. Canbolat, "Vatandaşlarımıza en önemli çağrımız, e-Devlet’tir. Vatandaşlarımızın çoğu işlem için buraya gelmelerine bile gerek yok. Özellikle askerlik ve doğum borçlanma işlemleri veya EYT kapsamına girecek vatandaşlarımız yasal düzenleme çıktıktan sonra tüm işlemleri e-Devlet’ten yapabilir. Vatandaşlar yine de gözle görerek, elle dokunarak bu işleri yapma eğiliminde olduğu için burada yoğunluk oluşturuyor. Kurumumuzun sosyal medya hesaplarında, e-Devlet üzerinden emeklilik başvurularının nasıl yapılacağına ilişkin sistemimiz var. Çok kolay ve çok anlaşılır bir sistem. 15 saniye sürüyor” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.