152 yıllık İskenderun Latin Katolik Kilisesi depremde ağır hasar gördü

09 Şubat 2023 Perşembe 16:51
152 yıllık İskenderun Latin Katolik Kilisesi depremde ağır hasar gördü
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde 152 yıllık Latin Katolik Kilisesi’nin büyük kısmı yıkıldı. 
Yapımı 13 yıl süren ve Anadolu Katolik Kilisesi’nin merkezi olan İtalyan Latin Katolik Kilisesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7.7’lik depremle yıkıldı. 152 yıllık tarihi kilisenin ayin ve cenaze törenlerinin gerçekleştirildiği alanın neredeyse tamamen yıkıldığı görüldü. Meryem Ana Heykeli’nin ayakta kaldığı kilisede ölen ya da yaralan kimsenin olmadığı bildirildi. 
MAĞARA KİLİSE HASAR GÖRMEDİ
Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Pierre'nin, M.S. 29-40 tarihleri arasında Antakya’ya gelerek Hristiyanlığı yaymaya başladığı ilk kilise olan St. Pierre Kilisesi’nin ise depremlerden etkilenmediği görüldü. Mağara kilise olan St. Pierre Kilisesi'nin görevliler tarafından tedbir amacıyla, kapılarının kilitlendiği görüldü. Kiliseye çıkmak için yapılan merdivenler ve zeminde de bozulma olmadığı gözlendi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.