Dünya Arıcılık Kongresi Apimondia’ da Arıcı Celal Çay ikinci oldu 

31 Ağustos 2022 Çarşamba 11:44
Dünya Arıcılık Kongresi Apimondia’ da Arıcı Celal Çay ikinci oldu 
İSTANBUL'da düzenlenen ve bu yıl 127 farklı ülkeden 12 bin 500'ün üzerinde kişinin bir araya geldiği Dünya Arıcılık Kongresi Apimondia’ de, yarışmaya katılan Arıcı Celal Çay ise dört madalya alarak ikinci oldu. 

Toroslar Eğriçayır Yaylası’nda arıcılık yapan Celal Çay, 47’inci Dünya Arıcılık Örgütü Kongresi Apemondia’da, poliflorali çiçek balı alanında gümüş, petek balı alanın da, gümüş, sedir balı alanın da bronz ve meşe balı alanın da bronz madalya aldı. Türkiye’nin dünya ikincisi olduğu Apimondia 2022 İstanbul’da, Türk arıcılarını temsilen 4 kez sahneye çıkan Celal Çay,  ödülü Türk Arıcıları adına aldığını vurguladı.

Kontrollü Arıcılık Sistemi’nin (KONAR) etkisinin büyük olduğunu kaydeden Çay, "47’inci Dünya Arıcılık Örgütü’nün, toplantısı Apimondia ülkemizde yapıldı İstanbul’da. Burada ki bal yarışmasında 4 tane madalya aldık. Çok mutluyuz burada madalya aldığımız için. Yıllardır Apimondia’ da madalya almak için çalışıyoruz ve her Apimondai’dan boş dönmüyoruz. 2022 Yılında İstanbul’da düzenlenen bu Apimondia boş dönmüyoruz ve 4 tane madalya ile dönüyoruz. Bu ödülleri ben Türk arıcısına ithaf ediyorum" dedi.

Türk ballarını bütün dünyada tanıtma misyonu içerisinde olduklarını vurgulayan Celal Çay, "Türkiye’de ki ballar çok kaliteli. Yeter ki bunu tanıtalım. Biz Eğriçayır olarak, ballarımızı tüm dünyada tanıtma misyonunu sahipleniyoruz. Organik sertifikalı üretim yapıyoruz. Kovanlarımızı tarım arazilerimizden uzak,  kovanlarımızda kalıntı yapacak ilaçlar kullanmıyoruz.  Yaylalarımızda üretim yapıyoruz,  Mersin’in florasına da borçluyuz ödülümüzü. Çünkü Toroslarda ki florada çok çeşitli bitkiler var. Bir yığın kır bitkileri var. Arılarımız buradan bal getirdiği zaman ballarımız lezzetli ve şifalı oluyor. Apimondai’da ki bal jürisinde bu lezzeti ve şifayı görmezden gelmiyor. Ülkemizde arıcılık çok önemli bir sektör. Binlerce aile bu arıcılıktan geçiniyor. Biz Türk arıcıları olarak, her geçen yıl daha kaliteli ballar üretiyoruz. Apımondia’da ki aldığımız ödüller bizi geliştiriyor. Biz buna adeta arıcılık sektörünün olimpiyatları diyebiliriz. Arıcılık sektörünün olimpiyatı olan Apimondai’da ödül almak bizi çok mutlu ediyor. Ve bu ödülü Türk Arıcıları adına aldık" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.