Uğur Okulları’na İç Denetimde Kurumsal Farkındalık ödülü

01 Haziran 2022 Çarşamba 11:39
Uğur Okulları’na İç Denetimde Kurumsal Farkındalık ödülü
Uğur Okulları, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından ‘Kurumsal Farkındalık / Mesleki Tanıtım Faaliyetleri Farkındalığı Ödülü’ne layık görüldü. Törende konuşan Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, “Türkiye’de eğitim sektöründe iç denetim birimi olan nadir eğitim kurumlarından biriyiz. Denetimlerimizde amacımız hata bulmaktan ziyade kurumlarımıza rehberlik etmek ve olası tehlikelerin önüne geçmek” dedi.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün (TİDE), iç denetimde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği 12’nci İç denetim Farkındalık Ödül Töreni gerçekleştirildi. 54 il 114 okul ve 127 kurs merkezinde bin 269 iç denetim kriteri uygulayan Uğur Okulları ‘Kurumsal Farkındalık / Mesleki Tanıtım Faaliyetleri Farkındalığı Ödülü’nün sahibi oldu. Mesleki farkındalığın gelişimi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum ve kişiler ile toplumsal alanda fark yaratan kişi ve kurumlar ödüllendirildiği törende Uğur Okulları ödüle layık görülen tek eğitim kurumu oldu.

Uğur Okulları adına ödül alan Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek “Bir öğretmen ve bir eğitim lideri olarak her zaman odağımızda çocuklarımız yani geleceğimiz var. Bu nedenle sorumluluğumuz çok fazla. Türkiye genelinde öğrenim gören 85 bin öğrencimiz için hem okullarımızda hem kurslarımızda belirlediğimiz bin 269 iç denetim kriterimiz var. Faaliyetlerimizi, bu standartlara göre sürdürerek hem olası risklerin önüne geçiyor hem de kurumumuza değer katıyoruz” dedi.

“FARKINDALIK YARATIYORUZ”

Marka değerinin devamlılığını sağlamak için iç denetimin önemine dikkat çeken Çiçek şöyle devam etti:

“İç denetim sayesinde süreçlerimizi bağımsız bir şekilde ve objektif olarak gözden geçiriyor, fırsat alanlarımıza odaklanıyoruz. Bunu sistematik bir şekilde ve uluslararası standartlarda yerine getiriyoruz. Türkiye’de eğitim sektöründe iç denetim birimi olan nadir eğitim kurumlarından biriyiz. Denetimlerimizde amacımız hata bulmaktan ziyade kurumlarımıza rehberlik etmek ve olası tehlikelerin önüne geçmek. İşletim Sistemi Uyum Yönergesi ve Kılavuzu’muz var ve kurumlarımıza bu kılavuza uygun olmayan bir unsur olduğunda bu durumun düzeltilmesi için belirli süreler veriyoruz. Çünkü önceliğimiz hiçbir okulumuzda öğrencilerimizin eğitim faaliyetlerini etkileyecek bir durumun yaşanmaması. İç denetim faaliyetlerimiz kapsamında okul ve kurslarımızda; markamızın kurumsal yönetim kültürünün, şeffaflığının ve hesap verebilirliğinin yaygınlaşmasına hizmet etmiş oluyoruz. Şeffaflık, hesap verebilirlik gibi kurumsal yönetim ilkelerinin, bizim gibi geniş bir paydaş kitlesine sahip, köklü bir kurum tarafından önemsenmesinin toplumsal açıdan da olumlu faydaları olacağına inanıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.