TED Üniversitesi, ‘TEDnoloji’ İnovasyon ve Bilişim Günleri etkinliğinde yer aldı

06 Haziran 2022 Pazartesi 15:24
TED Üniversitesi, ‘TEDnoloji’ İnovasyon ve Bilişim Günleri etkinliğinde yer aldı

ANKARA, ()-TED Üniversitesi (TEDÜ), TED Ankara Koleji Vakfı Okulları’nda düzenlenen ‘TEDnoloji’ İnovasyon ve Bilişim Günleri’nde yer aldı.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, etkinliğin ilk gününde yaptığı konuşmada, öğrencilere yenilik ve icat gibi kavramlarla karıştırılan inovasyonun ne olduğunu, dünyadan ve kendi tecrübelerinden yola çıkarak örneklerle aktardı. Sosyal inovasyon konusuna da değinen Prof. Dr. Sabuncuoğlu, TED Üniversitesi tarafından bu alanda yürütülen projelerini paylaştı. Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu konuşmasının sonunda hayal kurmanın önemini vurguladı. TED Ankara Koleji öğrencilerinin ‘Bilişim Teknolojileri’ derslerinde yıl boyunca hazırladıkları projelerin sergilendiği Spor ve Sanat Merkezi'mizdeki fuar alanının gezilmesinin ardından TEDnoloji, İnovasyon ve Bilişim Günleri, atölye çalışmaları ile devam etti. Bu çerçevede TED Üniversitesi Araştırma Teknolojileri ve İnovasyon Birimi Direktörü Dr. Sanem Yalçıntaş, ‘İş Modeli Kanvası’ başlıklı atölyelerde öğrencilerle bir araya gelerek, aktif katılımlı ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. TEDnoloji, İnovasyon ve Bilişim Günleri’nin ikinci gününde TED Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selin Aradağ Çelebioğlu, TED Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Nur Yılmaz ve TED Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güney Özcebe birer konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik, ikinci gününde, aralarında TED Üniversitesi Araştırma Teknoloji ve İnovasyon Birimi Direktörü Dr. Sanem Yalçıntaş’ın da bulunduğu atölye çalışmaları ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.